Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında son dakika gelişmesi

Son Dakika Haberi! Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 1 kişi daha gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı 8 oldu.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında son dakika gelişmesi

Ayhan Bora Kaplan soruşturması üzerinden hükümete kumpas kurulacağı iddiaları gündemdeki yerini korurken, yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Soruşturma kapsamında; firari sanık SS ile şüpheli Ş.D. arasındaki iletişime aracılık eden sivil şahıs N.Ö.K. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alındı.

Bu gelişmeyle birlikte toplam gözaltı sayısı 8'e yükseldi. Şüphelilerin dijitallerinin inceleme işlemleri devam ediyor.

Soruşturmada Organize Şube Müdürü geçtiğimiz perşembe akşamı serbest bırakılmıştı.

7 ŞÜPHELİNİN SORGUSU SÜRÜYOR

“Bazı siyasilerin ismini vererek soruşturmaya dahil etmem istendi.” diyen Serdar Sertçelik’in yurt dışına kaçmasıyla ilgili de 4 kişi daha gözaltına alınmıştı. Zanlıların üçü sivil biri ise polis.

Toplamda 7 şüphelinin Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Tem Şube Müdürlüğü’ndeki sorguları sürüyor.

EMNİYET, YARGI VE SİYASET CEPHESİNDE DİKKAT ÇEKİCİ İDDİALAR

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yaşananlar emniyet ve yargıdan siyaset cephesine uzanan dikkat çekici iddialarla gündemde.

Soruşturmada "M7" koduyla, gizli tanık yapıldıktan sonra serbest bırakılan ve yurt dışına kaçan Serdar Sertçelik kendisinden bazı kişilerin adını vermesinin istendiğini iddia etti; AK Parti ve MHP'ye yönelik bir kumpas kurulduğunu öne sürdü.

"ANAYASAL DÜZENENE KARŞI SUÇ İŞLEMEK" SUÇLAMASI

Soruşturma kapsamında görevden alınan 3 isme, "anayasal düzene karşı suç işlemek" başta olmak üzere, "suç için anlaşma", "göreve ilişkin sırrın açıklanması", "yargı görevi yapanı bilirkişi veya tanığı etkilemeye teşebbüs", "suçluyu kayırma" suçlamaları yöneltiliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.