Konya Müftüsü Öge, Fransa’daki Türk vatandaşlarla buluştu

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Fransa’nın Nantes şehrinde düzenlenen “2024 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu” tanıtım toplantısına katıldı.

Konya Müftüsü Öge, Fransa’daki Türk vatandaşlarla buluştu

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yürütülen Vekaletle Kurban Organizasyonu kapsamında yurt dışında yaşayan vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Fransa’nın Nantes şehrinde düzenlenen "2024 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Programda konuşan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla yola çıktığımız vekaletle kurban organizasyonu sadece kurban bağışlamaktan, bir ibadeti yerine getirmekten ibaret değildir. Aynı zamanda insanların kalplerine dokunulduğu, insanların ihtiyaçlarını gidermekle gönüllerin feth edildiği hatta kimi insanların hidayetine vesile olan bir hizmettir. Bu hayır organizasyonuna gönül veren, katkıda bulunan ve emeği geçen siz değerli gönüldaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek 2023 yılında gerçekleşen kurban organizasyonuyla alakalı bilgiler verdi.

konya-muftusu-oge-fransadaki-turk-vatandaslarla-bulustu.jpg

Öge ayrıca 2024 yılı vekaletle kurban kesmenin önemi, etlerin nereye ve nasıl dağıtıldığı, kimlere ulaştırıldığı konularında da bilgiler aktardı.

konya-muftusu-oge-fransadaki-turk-vatandaslarla-bulustu-001.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.