Konya Ovası’nda uygulamalı eğitim! Derste gördüklerini pekiştirdiler

Ankara Üniversitesi’nde eğitim gören Coğrafya Bölümü öğrencileri, derste gördükleri konuları Konya Ovası’nda pekiştirdiler. Prof. Dr. Hakan Yiğitbaşıoğlu, “Gezi gayet verimli geçti” dedi.

Konya Ovası’nda uygulamalı eğitim! Derste gördüklerini pekiştirdiler

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri için jeomorfoloji dersinde öğrendikleri konuları arazide uygulamalı olarak görmeleri amacıyla, Konya’ya arazi çalışması düzenlendi.

Ankara Üniversitesi Coğrafya bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yiğitbaşıoğlu başkanlığında yapılan bilimsel gezide bilgiler verildi.

Hakan Yigitbaşıoğlu, “Konya çevresinde ilk durak noktası olarak Çatalhöyük ören yeri seçilmiştir. Burada öğrencilere Çatalhöyük’ün neden burada kurulduğu, o dönemdeki coğrafi koşulların neler olduğu, burada yaşayanları nasıl etkilediği ve yerleşimin neden terkedildiği olasılıkları konusunda bilgi verdik ve yeni ziyaretçi merkezi ve kazı alanı ziyaret ettik. Buradan sonra Karapınar ilçesine ulaştık. Karapınar’ın geçmişte karşılaştığı kumul sorunu ve çözümü konusunda bilgileri öğrencilerimiz ile paylaştık. Karapınar’da yaşanan erozyon felaketinin in boyutlarını ve yapılan çalışmaları öğrencilerimize anlattık. Meke Gölü’ne (Bilimsel adıyla MekeMaar’ı) gidilerek, burasının oluşumu, neden dünyadaki en güzel örnek olduğu ve bugün karşılaştığı sorunların nedenleri detaylı olarak öğrencilerimiz bilgisine sunduk” dedi.

konya-ovasinda-uygulamali-egitim-derste-gorduklerini-pekistirdiler.jpg

Eğitim gezisinin verimli geçtiğini belirten Yiğitbaşıoğlu, “Daha sonra, Kızören Obruğu’nu ziyaret ettik. Burada, obrukların oluşumu, Kızören Obruğu’nun özellikleri ve çevresel sorunları açıkladık. Konya havzasında günümüzde giderek artan obruk oluşumlarının nedenleri konusunda da bilgilendirmede bulunduk. Bu noktadan sonra dönüşe geçilerek yol boyu Konya Kapalı Havzası konusunda bilgi verilerek, geçmişteki coğrafi koşulları ile günümüzdeki durumu ve çevre sorunları konularında açıklamalarda bulunduk. Gezi gayet verimli geçti. Öğrencilerimize anlattığımız konuları birebir görmeleri pozitif bir etki yarattı” diye konuştu.

konya-ovasinda-uygulamali-egitim-derste-gorduklerini-pekistirdiler-001.jpg

Ankara üniversitesi Coğrafya bölümü 1’nci sınıf öğrencisi Süleyman Harmandar ise “Derslerde gördüğümüz yerleri görmek bizleri heyecanlandırdı. Meke gölünü canlı gördük. Oluşumu ve özellikle bize ilginç geldi. Hocalarımızn verdiği bilgileri can kulağı ile dinledik. Sınav sorusunun Meke gölünden geleceğin ide söylemesi bizi ayrı bir mutlu etti. En beğendiğimiz yer Karapınar oldu.” dedi.

konya-ovasinda-uygulamali-egitim-derste-gorduklerini-pekistirdiler-002.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.