Konya’da kadın yazarı koltuk kavgasında dövdü: Cezası belli oldu

Konya’da yazar Şerife Bozoğlan Eker’i kültür ve sanat sohbetlerinin yapıldığı salonda ön koltuğa oturduğu gerekçesiyle darp eden Hikmet Peker’in cezası belli oldu.

Konya’da kadın yazarı koltuk kavgasında dövdü: Cezası belli oldu

Uzun yıllar Hollanda'da yaşayan Şerife Bozoğlan Eker (61), 8 yıl önce Türkiye'ye yerleşti.

Roman ve şiirlerinin olduğu 6 kitabı bulunan Eker, kültür-sanat sohbetlerinin yapıldığı Konya Aydınlar Ocağı'nın programlarına gitmeye başladı.

İddiaya göre; 1,5 yıl önce yine bir sohbete giden Eker, en ön sıraya oturup beklemeye başladı. O dönem ocağın yöneticisi ve genel sekreteri olan Hikmet Peker (58), çekim yapacağını ve burada oturamayacağını söyleyerek Eker ile tartışmaya başladı.

Peker, 'Salonu terk et beni tahrik ediyorsun' diyerek Eker'e tekme ve yumrukla saldırdı. Darp edilen Eker, polis merkezine gidip suç duyurusunda bulundu. Dayak anları ise ocağın güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

2022/10/26/konyada-protokol-koltugu-kavgasi-2-cocuk-annesi-darp-edildi-003.jpg

3 YIL 4 AYA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında Hikmet Peker hakkında 'basit yaralama' suçundan 1 yıla kadar, 'hakaret' suçundan ise 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenledi.

2022/10/26/konyada-protokol-koltugu-kavgasi-2-cocuk-annesi-darp-edildi.jpg

PARA CEZASI İLE VERİLDİ

Sabah’ın haberine göre; Konya 3. Asliye Ceza Mahkemesince yargılanan Hikmet Peker hakkında karar verildi. Mahkeme, 'iyi hal' indirimi uyguladığı Peker'i 'kasten basit yaralama' suçundan 150 gün, 'alenen hakaret' suçundan ise 87 gün karşılığı 4 bin 740 TL adli para cezasına çarptırdı. Hakaret suçundan ise ceza verilmesine yer olmadığına karar verildi. Peker hakkında Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasına yer olmadığı belirtildi.

2022/10/26/konyada-protokol-koltugu-kavgasi-2-cocuk-annesi-darp-edildi-001.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.