İlkokul eğitiminde yeni ölçme sistemine geçiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde bir açıklama yayınlayarak ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan yeni etkinlik ölçme araçlarını öğretmenlerin kullanımına sundu. Yeni araçlarla öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerinin takibi hedefleniyor.

İlkokul eğitiminde yeni ölçme sistemine geçiliyor

Milli Eğitim Bakanlığı yeni nesillerin gelişimi, yetiştirilmesi ve okullardaki eğitim yöntemlerinde yenilikler getiriyor. Bu kapsamda Bakanlığın yeni hazırladığı örnek etkinlik ve ölçme araçları öğretmenlerin kullanımı için yayımlandı.

MEB’in internet sitesindeki açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Millî Eğitim Bakanlığınca öğrencilerin akademik ve sosyal gelişiminin takibi, gelişim düzeylerinin izlenmesi ve süreç odaklı değerlendirme yaklaşımının benimsenmesi kapsamında biçimlendirici değerlendirmeye yönelik yeni örnek etkinlikler ve ölçme araçları hazırlandı.

ilkokul-egitiminde-yeni-olcme-sistemine-geciliyor.jpg

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından daha önce yayımlanan etkinliklere ek olarak ilkokullar için matematik, hayat bilgisi, sosyal bilgiler ve fen bilimleri derslerinden süreç odaklı ve durum belirlemeye yönelik hazırlanan etkinlikler yayımlanarak öğretmenlerin kullanımına sunuldu.”

YENİ ETKİNLİK ÖRNEKLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.