Öğretmenlere ek yer değiştirme hakkı tanındı

Milli Eğitim Bakanlığı Yusuf Tekin, 18 Ocak’ta gerçekleştirilen mazerete bağlı yer değiştirme işlemlerinden yararlanamayan öğretmenlere ek yer değiştirme hakkı tanıdıklarını duyurdu.

Öğretmenlere ek yer değiştirme hakkı tanındı

Öğretmenlere Aile Birliği Mazeretine “Ek Yer Değiştirme” hakkı müjdesi.

2024 yarıyıl tatili öğretmenlerin iller arası aile birliği mazereti ek yer değiştirme duyurusu Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinden yayınlandı.

Onaylı ön başvurusu bulunan ancak 18 Ocak’ta atama işlemi gerçekleşmeyen öğretmenlerin aile birliklerinin sağlanması amacıyla ek yer değiştirme hakkı verildi, başvurular 24-27 Ocak tarihleri arasında alınacak.

ogretmenlere-ek-yer-degistirme-hakki-tanindi.jpg

Bakan Yusuf Tekin’de müjdeli haberi sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

“En önemli önceliklerimizden biri de yarınlarımızı emanet alan öğretmenlerimizin mesleklerini icrasında mutluluklarını engelleyecek, motivasyonlarını olumsuz etkileyecek her faktörü ortadan kaldırmaktır.

Bu bağlamda Bakanlıkça öğretmenlerimizin sahadaki sesini dikkate alarak, ailenin toplumsal yapımızdaki yerini güçlendirmeyi, geliştirmeyi ve korumayı önceliklerimiz arasında tutuyor, 18 Ocak tarihinde gerçekleştirilen "Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme" işlemlerinin ardından ailelerine kavuşamayan öğretmenlerimiz için bir imkan daha sunarak "ek yer değiştirme" hakkı tanıyoruz.

Her zaman öğretmenlerimizin ve ailelerinin yanında olduğumu belirtiyor, öğretmenlerimize ve ailelerine sunulan bu yeni imkânın, eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.