Siber Zeka Bilgi Yarışması 2023 başlıyor

Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen Siber Zeka Bilgi Yarışması başlıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılacağı yarışmalar 27-29 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Siber Zeka Bilgi Yarışması 2023 başlıyor

Siber Zekâ Bilgi Yarışması, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından siber farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında 2020'den bu yana her yıl düzenleniyor.

Bu yıl 27-29 Aralık tarihlerinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyleri için ayrı ayrı düzenlenecek yarışmanın duyurusu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapıldı.

“Siber Güvenlikte Millî Ruh” sloganıyla gerçekleştirilen yarışmalara ilkokul öğrencileri 27 Aralık, ortaokul öğrencileri 28 Aralık ve lise öğrencileri 29 Aralık tarihinde katılabilecek.

Yarışma, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hazırlanan siberzeka.cbddo.gov.tr web sayfası üzerinden yapılıyor. Yarışma ile öğrencilere siber güvenlik alanında farkındalık kazandırılırken aynı zamanda en çok doğru cevabı, en kısa sürede veren öğrencilere bu alandaki motivasyonlarını artırmak üzere teşvik edici sürpriz hediyeler veriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.