56 saat sürecek sokağa çıkma yasağı başladı! Kimler muaf, nereler açık?

Hafta sonlarına yönelik olarak uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması başladı. 1 Mart pazartesi günü saat 05.00’de sona erecek yasakta nereler açık olacak, kimler kısıtlamadan muaf? İşte ayrıntılar.

56 saat sürecek sokağa çıkma yasağı başladı! Kimler muaf, nereler açık?

1 Mart pazartesi günü saat 05.00'e kadar sürecek 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

Daha önceki genelgelerle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süre ve günlerde vatandaşların temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için gerekli tüm tedbirler alındı.

KISITLAMADA AÇIK OLAN YERLER

Market, bakkal, manav, kasap, kuru yemişçi ve çiçekçiler yarın ve pazar günleri 10.00-17.00 saatlerinde açık olacak. Yine belirtilen süre içinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuru yemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebileceklerdir. Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı iş yerleri ise 20.00-00.00 saatlerinde  sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek olup bu iş yerleri cumartesi ve pazar günleri 10.00-00.00 saatlerinde paket servis faaliyetlerine devam edebilecekler. Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak.

ÇEVRİM İÇİ SİPARİŞ FİRMALARI 10.00-00.00 SAATLERİNDE SİPARİŞLERİNİ TESLİM EDEBİLECEK

Çevrim içi sipariş firmaları da bugün, yarın ve pazar günleri 10.00-00.00 saatlerinde siparişlerini teslim edebilecek. Vatandaşlar, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde (cumartesi-pazar) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuru yemişçi, çiçekçi ve fırın ya da ekmek satış bayisine yürüyerek gidip gelebilecekler.

VERGİ DAİRELERİ HAFTA SONU AÇIK

İçişleri Bakanlığı, borç yapılandırmasının son günü olan 1 Mart'ta vergi dairelerinde yoğunluk yaşanmaması için valiliklere genelge gönderdi. Buna göre vergi daireleri hafta sonu açık olacak. Vergi borçlarını ödemek/yapılandırmak isteyeler de belgelerini yanlarında bulundurmaları halinde hafta sonu kısıtlamadan muaf tutulacak.

para-ekonomi.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.