ASELFLIR işaretledi, Bayraktar TB2 vurdu

ASELSAN’ın Kanada’nın uyguladığı ambargonun ardından geliştirdiği milli elektro – optik sistemleri bir testi daha başarıyla geçti. Gelişmeyi Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün paylaştı.

ASELFLIR işaretledi, Bayraktar TB2 vurdu

Türkiye’nin ilk milli SİHA’sı Bayraktar TB2, ASELSAN’ın seri üretimine başladığı ASELFLIR-500 ile donatıldı.

Bayraktar TB2, atış testi için yine ROKETSAN tarafından üretilen akıllı mühimmatlar ile havalandı.

Testin ilk aşamasında, Bayraktar TB2, hareketli bir insansız hedefi belirleyerek ASELFLIR-500 ile işaretledi ve ardından MAM-L mühimmatıyla etkili bir şekilde vurdu.

İkinci aşamada ise, TB2 yine ASELFLIR-500 ile havadan işaretleme yaptı ve bu sefer CİRİT füzesiyle sabit kara hedefi nokta atışıyla imha edildi.

"MODERN HARP SAHASINDA TARİH YAZIYORUZ"

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, ASELSAN'ın atış testine ilişkin paylaşımını alıntılayarak, "Milli teknoloji zoru başarır, imkansız biraz zaman alır" notunu düştü.

Görgün, paylaşımında, "Milli İHA'larımız, mühimmat ve elektro-optik sistemlerimiz modern harp sahasında tarih yazmaya devam ediyor. Dünyada alanının en iyisi ASELSAN ASELFLIR-500, Gururumuz BAYRAKTAR TB2, ROKETSAN'ın üstün mühimmat ve füze teknolojileri, zorlu harp senaryolarına hazır olduklarını bir kez daha gösterdi" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.