Beypazarı maden suyu bir ülkede toplatıldı: “Tüketmeyin!”

Türkiye’nin en çok tüketilen maden suyu markalarından biri olan Beypazarı için İsviçre’den uyarı geldi. İsviçre’deki yetkililere göre maden suyu, “yüksek miktarda bor içerdiği” gerekçesiyle yasaklandı.

Beypazarı maden suyu bir ülkede toplatıldı: “Tüketmeyin!”

Dünya Gazetesinde yer alan haberdeki iddiaya göre: İsviçre, Ankara Beypazarı merkezli ve yaklaşık 67 yıldır maden suyu üreten Beypazarı Karakoca firmasının bir ürününü içeriğinde tespit edilen bor elementine atıfla "fetal gelişim ve doğurganlık üzerinde olumsuz etkisi olduğu” iddiasıyla yasakladı.

AŞIRI YÜKSEK BOR İÇERİĞİ TESPİT EDİLDİ

İsviçre Federal Konseyi’nin internet sitesinde yayınlanan İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi açıklamasında, “Resmi denetim sırasında Beypazarı marka maden suyunda aşırı yüksek bor içeriği tespit edildi” ifadesi yer aldı.

beypazari-maden-suyu-bir-ulkede-toplatildi-tuketmeyin.webp

TÜKETİLMEMESİ TAVSİYE EDİLDİ

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik İşleri Dairesi “etkilenen maden suyunun tüketilmemesi” yönünde tavsiyede bulundu. Açıklamada kararın, “12 Aralık 2023 üretim, 14 Şubat 2025 son kullanma tarihli 0940.4 parti numaralı ürün” için geçerli olduğu ifade edildi. İsviçre kurumunun açıklamasında "BAK-SAN adlı şirketin etkilenen ürünü derhal piyasadan çektiği" belirtildi.

Yayınlanan uyarıda, bor mineralinin insan sağlığına ciddi zararları olduğu ve hamile kadınlarda çocuk gelişimini engellediği uyarısı yapıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.