Bilim Kurulu bugün toplanıyor: Yeni yasaklar gündeme gelebilir!

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün saat 17.00'de toplanacak. Vaka sayısının artışta olduğu bu günlerde salgını kontrol altına almak amacıyla yeni kısıtlamaların görüşüleceği belirtilen toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yapacak.

Bilim Kurulu bugün toplanıyor: Yeni yasaklar gündeme gelebilir!

Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında saat 17.00'de bir araya gelecek. Toplantıda, artan koronavirüs vakaları nedeniyle alınması planlanan önlemler görüşülecek. Saat 19.00'da da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca basın açıklaması yapacak.

YENİ YASAKLAR GELEBİLİR

Özellikle hafta sonları sokağa çıkma yasağının yeniden uygulamaya konulabileceği belirtilirken, Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, dün yaptığı açıklamada kısıtlamaların geri dönebileceği sinyalini vermişti. Tedbirlerin herkes için geçerli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ateş Kara, özellikle etkinliklerde rehavete kapılmamak gerektiğini belirterek yasakların yeniden gelebileceğini ifade etmişti.

TOPLU ETKİNLİKLERE EK TEDBİRLER GETİRİLDİ

Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 14 ilde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan etkinliklere kısıtlama getirilmişti. Genelgede, "Adana, Ankara, Ağrı, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat illerinde; sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyecek. Bu illerde düğün ve nikahların en fazla 1 saat süre içerisinde tamamlanması sağlanacak. Düğün salonlarında sandalye/koltuk düzeninin fiziki mesafe koşullarına uygun ve dans/oyun pisti/alanlarını da kapatacak şekilde oluşturulacak" ifadelerine yer verilmişti.

Konya İl Hıfzıssıhha Kurulu da, dün, vaka sayısı artışında ön sıralarda yer alan şehirde yeni kararlar almış, kafe, restoran, lokanta, çay bahçesi gibi işletmelerde ikramlı veya ikramsız düğün gibi organizasyonları yasaklamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.