Hafta sonu hava nasıl olacak?

Soğuk ve yağışlı hava hafta sonu yurdu terk edecek. Sıcaklıklar 3 ila 5 derece artacak. Hafta başında ise yeni bir yağışlı sistem geliyor.

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Antalya ve Manisa çevreleri dışında yurt genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların yarın doğu bölgelere kayarak Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'da etkili olması bekleniyor. Yağışların Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yer yer sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARI ARTIYOR

Pazar günü, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi dışında yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Kar yağışı ile birlik azalan sıcaklıklar batı kesimlerden başlayarak ülke genelinde artacak ve iç kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

hafta-sonu-hava-nasil-olacak.jpg

HAFTA BAŞI YENİ BİR YAĞIŞLI SİSTEM GELİYOR

Tahminlere göre, Türkiye hafta başında yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Yağışlar doğu Anadolu hariç yağmur şeklinde görülecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.