İstanbul'u sel aldı! Can kayıpları var

İstanbul'da başlayan sağanak yağış hayatı felç etti. Arnavutköy'de yollar göle döndü, köprü altları suyla dolunca araçlar ilerleyemedi. Başakşehir'de metro istasyonunu su bastı, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Valilik 2 kişinin öldüğünü duyurdu.

İstanbul'u sel aldı! Can kayıpları var

Meteoroloji'nin uyarısından sonra başta Arnavutköy ve Başakşehir olmak üzere İstanbul'da şiddetli yağış etkili oldu. İstanbul Valiliği, Başakşehir’de sel sularına kapılan 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'un kuzeyi için yaptığı uyarıdan sonra megakentte yağış başladı. Arnavutköy'de sağanak yağış etkili oldu. Akşam saatlerinde başlayan yağmur giderek şiddetini arttırdı.

ARAÇLAR SUDA İLERLEYEMEDİ

Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle dönerken sürücüler ve vatandaşlar zorluk yaşadı. Köprü altları suyla doldu, araçlar ve vatandaşlar uzun süre ilerleyemedi.

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Arnavutköy'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü, evleri ve marketleri su bastı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Vatandaşlar zor anlar yaşarken kendi imkanlarıyla suları temizlemeye çalıştığı anlar cep telefonu kameralarıyla anbean kaydedildi.

BAŞAKŞEHİR'DE METRO İSTASYONUNU SU BASTI

Başakşehir'de yollarda sel sularına kapılan araçlar sürüklendi, metro istasyonunu su bastı. Vatandaşlar büyük zorluk yaşadı. Kirazlı-Kayaşehir metro hattında 3 istasyon kapatıldı.

MİLLET KIRAATHANESİNİ SU BASTI

Başakşehir'de Millet Kıraathanesi'ni su bastı. Sosyal medyada vatandaşlar tarafından paylaşılan görüntülerde, Başakşehir Millet Kıraathanesi'nin sele teslim olduğu görüldü. Kıraathanede mahsur kalan çoğu genç çok sayıda kişi ise, bele kadar gelen sel suları nedeniyle zor anlar yaşadı.

istanbulu-sel-aldi.jpg

"AFAD'A 1150 SU BASKINI İHBARI YAPILDI"

İstanbul Valiliği'nden gelen açıklamada, "Şu ana kadar AFAD'a 1150 su baskını ihbarı yapıldı. Can kaybı ve yaralanma yok." denildi.

VALİ GÜL: ULAŞIM ARAÇLARIYLA TRAFİĞE ÇIKILMASIN

İstanbul Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim."

istanbulu-sel-aldi-001.jpg

İMAMOĞLU: VATANDAŞLARIMIZ TEDBİRLİ OLSUN

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı açıklamada, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. İmamoğlu, şunları söyledi: "Şu an özellikle Karadeniz'e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy'de metrekareye düşen yağış 70kg'ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız."

istanbulu-sel-aldi-002.jpg

İstanbul Valiliği, Başakşehir ve Küçükçekmece'de sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybettiğini duyurdu.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, yaptığı açıklamada, "İstanbul’da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi hasta kabulünü sürdürmekte, Başakşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine ayaktan hasta kabul edilmektedir. Olayla ilgili olarak 52 ambulans ve 5 UMKE timi görevlendirmesi yapılmıştır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.