Konya çiftçisi yağmur duasına çıktı

Hububat ekilişlerini tamamlayan Konya çiftçisi, mevsimsel yağışların düşmemesi nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Karatay İlçesi Obruk Mahallesinde yağmur duasına çıkan çiftçiler,  yüzlerini güldürecek bereket için ellerini semaya kaldırdı.

Hububat ekilişlerini tamamlayan Konya çiftçisi, yağışların yeteri kadar düşmemesi nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor. Türkiye'nin hububat ambarı olan ovanın en önemli üretim noktalarından Obruk ve çevresinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı. 

Obruk Camii'nde cuma namazının ardından yapılan duada vatandaşlar ellerini semaya kaldırarak yapılan duaya hepbir ağızdan 'amin' dedi. Çevre mahallelerden de çok sayıda vatandaşın katıldığı yağmur duasının ardından aşure ikramı yapıldı. 

Yeni hububat üretim sezonunun başladığı bugünlerde çiftçinin yağmur özlemi çektiğini belirten Obruk Mahallesi Muhtarı Reşit Dağlı "Bugün ellerimizi semaya açarak rahmet için dua ettik. Rabbimizden bereket için yağmur diliyoruz. Allah (C.C() ibadetlerimizi ve dualarımızı kabul etsin" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.