Konya’da tehlikeli anlar! Servis sürücüsü kırmızı ışıkta geçti

Uyarılar, denetimler, cezalar… Ne yazık ki hiç biri sürücü hatalarının önüne tam anlamıyla geçemiyor. Bunun son örneği Konya’dan. Trafiğin yoğun olduğu sabah saatinde kırmızı ışıkta geçen bir okul servis aracı, hem aracındakileri hem de trafikteki diğer sürücü ve yayaların hayatını tehlikeye attı. O anlarda başka bir sürücünün cep telefonu kamerası kayıttaydı.

Okulların açılmasıyla birlikte yurt genelinde olduğu gibi Konya’da da özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafikte servis aracı yoğunluğu yaşanıyor.

Bunu göz önünde bulunduran İçişleri Bakanlığı, “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması” gerçekleştirdi.

İlk gün denetimlerinde toplam 2 bin 303 araç ve sürücüsüne cezai işlem uygulanırken, eksikliği tespit edilen 346 okul servis aracı trafikten men edildi.

Uygulamanın amacı çocuk ve gençlerin güvenle evden okula, okuldan eve gidip gelmesini sağlamak.

Ama öyle sürücüler var ki ne yazık ki hem kendi canlarını, hem araçlarında taşıdıkları çocukların canını, hem de trafikteki diğer insanların canını hiçe sayabiliyor.

Bunun son örneği sabah saatlerinde Konya trafiğinde kaydedildi.

Merkez Meram ilçesi Alakova Caddesinde 42 C 0983 plakalı servis sürücüsü, kırmızı ışıkta bekleyen sürücülerin yanından geçti.

Şerit ihlali yapıp kırmızı ışığa aldırış etmeyen sürücü, hızla caddeden karşıya geçti.

O tehlikeli anları başka bir sürücü cep telefonu kamerasıyla kayda aldı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.