MSB: Bin 976 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısının 01 Ocak’tan itibaren 1976 olduğunu belirten MSB kaynakları, 2 bin 391 şahsın hududu geçme teşebbüsünün engellendiği açıkladı.

MSB: Bin 976 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. MSB kaynakları tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 01 Ocak’tan itibaren 1976’ya, 24 Temmuz 2015’ten itibaren ise 39 bin 319’a ulaştı. Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 647 terörist etkisiz hale getirildi.

Başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yurt içinde ve sınır ötesinde kesintisiz bir şekilde ve başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil; son bir haftada 49 terörist etkisiz hale getirildi.

GAZZE’YE YARDIM SÜRÜYOR

Gazze için bugüne kadar Hava Kuvvetlerimize ait 12 uçakla 222,5 ton insani yardım malzemesi bölgeye sevk edilmiş, ülkemize getirilen Gazzeli kardeşlerimizin sayısı ise 188 olmuştur.

HUDUT GÜVENLİĞİ

Hudutlarımızda; son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 220 şahıs yakalandı. Bu şahıslardan 4’ü FETÖ terör örgütü mensubu olmak üzere 5’i teröristtir. 2 bin 391 şahıs ise hududu geçemeden engellendi. Böylece, yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 12 bin 687’ye yükseldi.”

'EUROFİGHTER' AÇIKLAMASI

MSB kaynakları, İlk etapta 20 adet, daha sonra da 20 adet olmak üzere toplam 40 adet son versiyon Eurofighter uçak temin edilmek istendiği hatırlatıldı.

Milli Savuma Bakanı Yaşar Güler'in İngiliz mevkidaşı ile yaptığı son görüşmede bu konunun ele alındığını belirten kaynaklar, İngilizlerin uçak satışı konusunda Almanların ikna edilmesine yardım edeceklerine ilişkin sözlerini tekrar ettiklerini ifade etti.

Bakanlık kaynakları, Eurofighter uçaklarının temini konusunun yanı sıra KAAN'ın yakında ilk uçuşu gerçekleştirerek TSK’nın envanterine girmesi için büyük bir hızla çalışıldığını hatırlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.