Otelde ‘milliyet farkı’ ücreti! Bakanlık soruşturma başlattı

Antalya'daki bir otele daha ucuz olduğu için rezervasyonunu İngiliz web sitesi üzerinden yapan Türk vatandaşı, 120 Euro “milliyet farkı” ücreti ödemek zorunda kalmıştı. Bakanlıktan olayla ilgili ilk açıklama geldi.

Otelde ‘milliyet farkı’ ücreti! Bakanlık soruşturma başlattı

Tatil için internetten otellere bakan ve Türkiye'den rezervasyon yapıldığında daha fazla fiyat istendiğini gören bir Türk vatandaşı, İngiltere'deki bir siteden Antalya'daki otele daha ucuza rezervasyon yaptırdı.

Kişi otele gittiğinde ise, otel yönetimi fiyatların İngilizlere özel olduğunu vurgulayarak kişiye 'milliyet farkı' yazan bir faturada 120 euro ekstra ücret talep etti.

otelde-milliyet-farki-ucreti-bakanlik-sorusturma-baslatti.jpg

Yaşanan olayın sosyal medyada yayılması üzerine otel büyük tepki çekti. Ardından ise Kültür ve Turizm Bakanlığı, olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakanlığın yaptığı açıklama şöyle:

"Antalya'da bir otelde yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan otel rezervasyonuna yönelik olarak Bakanlığımızca otelden resmi savunma istenmiş ve yapılacak denetim için kontrolör görevlendirilmiştir. Otelde yapılacak denetim ve incelemenin ardından yasal mevduat gereği gerekli cezai işlem uygulanacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.