Pençe Kilit operasyonundan yeni görüntü paylaşıldı! İnlerine böyle girildi

Milli Savunma Bakanlığı, dün gece Kuzey Irak'taki terör hedeflerine yönelik başlatılan Pençe Kilit operasyonuna ilişkin yeni bir görüntü paylaştı, "İnlerine böyle girildi" notu düştü. İlk belirlemelere göre 19 terörist etkisiz hale getirildi.

Pençe Kilit operasyonundan yeni görüntü paylaşıldı! İnlerine böyle girildi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'ın kuzeyinde Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerindeki terörist hedeflere yönelik dün gece karadan ve havadan başlattığı Pençe Kilit Operasyonu sürüyor. Milli Savunma Bakanlığınca, Irak'ın kuzeyinden gelen terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan operasyona ilişkin görüntü paylaşıldı.

HEDEFLERİN VURULDUĞU ANLARI PAYLAŞTILAR

Operasyon kapsamında gerçekleştirilen hava harekatından görüntülerle başlayan videoda, uçakların üslerinden kalkış ve hedefleri tam isabetle vurma anları yer aldı. Görüntülerde, hava hücum harekatı için komandoların ve özel kuvvetler unsurlarının helikopterlere binişleri ile Mehmetçiğin helikopterlerden operasyon bölgesine indiği anlara da yer verildi. Paylaşımda, terör hedeflerinin vurulma anlarına ilişkin de çok sayıda görüntü yer aldı.

"KOMANDOLAR TERÖRİSTLERİN İNLERİNE GİRDİ"

MSB'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada ise "Pençe-Kilit Operasyonu planlandığı gibi başarıyla devam ediyor. Gece boyunca terör hedefleri tam isabetle vurulurken Bordo Bereliler ve Komandolar da hem karadan hem de hava hücum harekâtları ile teröristlerin inlerine girdi." ifadeleri yer aldı.

Bakanlık ayrıca, operasyonda ilk belirlemelere göre 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.