Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Projesi için imzalar atıldı

Son Dakika Haberi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Irak, Türkiye, Katar ve BAE, Körfez'i Avrupa'ya bağlayan Irak Kalkınma Yolu Projesi'nde işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı imzaladı.

Türkiye ile Irak arasında Kalkınma Yolu Projesi için imzalar atıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 yıl sonra gerçekleştirdiği Irak ziyaretinde Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani ile görüşmelerinde iki ülke arasında stratejik konular ele alındı.

Görüşmede İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel meseleler ile terörle mücadele konuları ele alındı. Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin terör örgütü PKK ile mücadele konusunda Irak'tan beklentilerinin bulunduğunu, Irak'ın terörün her türlüsünden arındırılması gerektiğini ifade etti.

turkiye-ile-irak-arasinda-kalkinma-yolu-projesi-icin-imzalar-atildi.jpg

KALKINMA YOLU ANLAŞMASI'YLA TİARET HACMİ ARTIRILACAK

İki ülke arasında Kalkınma Yolu Anlaşması imzalandı. Görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile Kalkınma Yolu Anlaşması'nın imza törenine katıldı.

İki ülke arasında ticaret hacminin Kalkınma Yolu Projesi'nin tamamlanmasıyla 2030 yılında 20 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.