Konya İnsan Mektebi dijital ortamda eğitimin nabzını tutuyor

Konya İnsan Mektebi’nin koronavirüs önlemleri nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle dijital ortamda eğitimin nabzını tuttuğu bildirildi.

Konya İnsan Mektebi dijital ortamda eğitimin nabzını tutuyor

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 nedeniyle koruma ve tedbir amacıyla Devletimiz tarafından okullar kapatılmış, uzaktan eğitim süreci başlatılmıştır. Hayatımızın tamamını evimize taşımak durumunda kaldığımız bu dönemde Konya İnsan Mektebi öğretmen, öğrenci ve velilere destek olmak için Öğrenme Davamız kapsamında "Her Evde Eğitim" felsefesiyle EğitimHANEMİZ Projesi'ni hayata geçirmiş ve çalışmalarını adına yakışır şekilde devam ettirmiştir.

Uzaktan eğitim sürecinde MEB Personel Genel Müdürümüz Sayın Hamza AYDOĞDU, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sayın Yusuf BÜYÜK, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir GÜL, MEB AR-GE Kalite ve İzleme Daire Başkanı Sayın M. Baki ÖZTÜRK, Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Sayın Saffet KÖSE, NEÜ Rektör Yardımcısı Sayın Muhiddin OKUMUŞLAR ve Bakan Danışmanı Sayın Mustafa YAVUZ, canlı yayınlarımıza konuk olarak motivasyon desteği vermişlerdir.

Milletimiz binlerce yıllık tarihi boyunca nice badirelerden alnının akıyla çıkmış âdeta küllerinden yeniden doğmuş, zorlu dönemlerde kenetlenerek mücadele etmiş ve nice kahramanlıklara adını yazdırmıştır. Kişisel ve toplumsal huzurun tesisini yapılandırmayı amaç edinen Konya İnsan Mektebi, ülkemizin içinde bulunduğu bu hassas sürece hızlı bir şekilde uyum sağlamış, eğitimi evlerimize taşıyarak, yaprak dökümü yaşadığımız zamanları tazelenmek için fırsat bilip ailelerin eğitim öğretime ara vermeden kaliteli zamanlar geçirebilmeleri için alternatifler üretmiş ve çalışmalarını teknolojiye entegre etmiştir.

Bireylere yaşadıkça değişen öğrenme şartlarına bütüncül bir yaklaşımla uymalarını sağlayacak eğitim fırsatları sunmayı amaçlayan Öğrenme Davamız, dijital ortamda gönülleri yakınlaştıran çalışmalarla öğretmen, öğrenci ve velilerimizin evlerinde geçirdikleri zamanı keyifli ve verimli hâle getirmek amacıyla bütün imkânları seferber etmiştir. Hafta içi her gün çocuklarımızı hayaller ülkesine götüren masal anlatımları, yönetici ve öğretmenler için kişisel ve mesleki gelişimi destekleyen uzmanlarla söyleşiler Konya İnsan Mektebi Instagram hesabında canlı yayınlarla yapılmaya devam etmektedir.

Konya İnsan Mektebi ailesi olarak paydaşlarımız arasındaki bağları güçlendirmek, aileyle çocuğun bütünleşmesini sağlayarak bu durumu psikolojik ve sosyal açıdan en olumlu şekilde atlatmaları amacıyla oyun ve etkinlik kitapçığı hazırlanmıştır. Kitapçıkta ailecek yapılacak 42 oyun ve etkinlik, okumayı sevdirecek 42 altın kural ve velilerimiz için okuma tavsiyeleri yer almıştır.

24 Mart 2020'de başlayan EğitimHANEMİZ Projesi kapsamında masalcı öğretmenler tarafından masal anlatımları, alanında yetkin akademisyenlerle söyleşiler, uzman öğretmenlerle evde yapılabilecek STEM etkinlikleri, Mübarek Ramazan ayına özel sohbetler, konserler, sınava girecek öğrenciler için kazanım değerlendirme uygulamaları, aileler için sosyal ve psikolojik gelişimi destekleyen etkinlikler icra edilmiştir.

Instagramda 42 masal ve 35 konuk yayını olmak üzere toplamda 77 canlı yayın yapılmış ve yayınlar 130.000 kişi tarafından izlenmiştir. Sınava hazırlanan öğrencilerimize motivasyon sağlamak için dijital ortamda 3 kere kazanım değerlendirme sınavı gerçekleştirilmiştir. Masallar, Instagram ve Zoom yayınları, sportif faaliyetler, konu anlatımları ve soru çözümlerine ait videolar Konya İnsan Mektebi YouTube kanalında da yayınlanmaktadır.

Çalışmalarımızda desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK'a, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Uğur İbrahim ALTAY'a şükranlarımızı sunar; canlı yayınlara konuk olarak katkı sağlayan akademisyenlere, öğretmenlere ve yöneticilere teşekkür ederiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.