Konya Milletvekili Samancı'dan Hüyük'e ziyaret

Hüyük ilçesini ziyaret eden AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, ilçede hayata geçirilen ve çalışmaları devam eden yatırımları inceledi. Samancı, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi tarafından verilen proje desteğiyle ilçeye kazandırılan seralardan birinin açılışını gerçekleştirdi.

Konya Milletvekili Samancı'dan Hüyük'e ziyaret

Milletvekili Samancı’nın ilçede ilk ziyaret adresi Hüyük Kaymakamlığı oldu. Hüyük Kaymakamı Dilara Şenoğlu’nu İlçe Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem ve AK Parti İlçe Başkanı Muammer Karaaslan ile birlikte ziyaret eden Samancı, daha sonra ilçede KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından verilen proje desteğiyle ilçeye kazandırılan, kurulumu tamamlanarak tarımsal faaliyete başlayan bir seranın açılışını gerçekleştirdi. 

Samancı, bu proje çerçevesinde 10 seranın bölgeye kurularak ilçe tarımına kazandırıldığını vurguladı. Hüyük’te tarımsal faaliyetlerin çok önemli bir gelir kalemini oluşturduğunu anlatan Samancı, “Hüyük’te tarım çok önemli bir mekanizma. Özellikle organik çilek üretiminde geldiği noktayı hepimiz takdir ve gıpta ile takip ediyoruz. Biz de bu mekanizmanın bölgede daha da yaygınlaştırılması adına çiftçilerimize daha nasıl katkılar sağlayabiliriz... Hüyük Kaymakamlığı, Hüyük Belediye Başkanlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlarımızla el birliği içerisinde hep beraber bunun gayret ve çabası içerisindeyiz.”dedi.

Samancı daha sonra domates yetiştirilmeye başlanan serada Kaymakam Şenoğlu ve Belediye Başkanı Çiğdem’le birlikte bahçe ürünlerinden salatalık fidesi ekimini de gerçekleştirdi.

Hüyük İlçe ve Tarım Müdürlüğü’nü de ziyaret ederek yörede hayvancılık faaliyetleri yürüten çobanlara dağıtılmak üzere ilçeye gelen, yüzde 30’u vatandaş, yüzde 70’i ise KOP Bölge İdaresi destekli ‘karavanımla daha mutluyum’ projesi kapsamında bölgeye kazandırılan bir karavanı inceleyen Samancı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tingiş’ten proje ve karavan hakkında bilgi aldı. Samancı, yörede hayvancılık faaliyeti yapan 10 çobana dağıtılacak olan karavanların ardından hayvancılığın daha da iyi noktalara geleceğine inandığını dile getirerek, “Hüyük’te hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz inşallah hayata geçirilen bu projeyle inşallah mesai yaptıkları ortamlarda daha konforlu bir  barınma imkanı ortamında faaliyetlerini yürütecekler, geçmişte dağlarda hayvancılık yaparken yaşadıkları sıkıntılardan kurtulmuş olacaklardır. Allah devletimize zeval vermesin. İşte karavanımızı hep birlikte gezdik, içerisindeki konforu ve imkanları gördükten sonra bizlerde duygulandıran bir tablo oluştu. Çiftçilerimize bu imkanları sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a uyguladığı politikalar sayesinde kazandırdığı imkanlardan dolayı şükran ve minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum.”dedi.

Samancı, ilçe temasları kapsamında Hüyük ilçesinin yeni Devlet Hastanesi’ni de ziyaret etti. Başhekim Dr.Mehmet Ali Kaçar’ı makamında ziyaret eden Samancı ve beraberindekiler, daha sonra hastaneyi gezerek sağlık çalışanlarına kolaylıklar, vatandaşlara ise “geçmiş olsun” dileklerini iletti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.