AK Partili vekilden Konya Metrosu açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Konya Metrosu ve Konyaray Banliyö Hattı projesi ile ilgili son durumu paylaştı.

AK Partili vekilden Konya Metrosu açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, sosyal medya hesabından Konya Metrosunu soran takipçilerine bilgilendirme yaptı.

Konya Metrosu ihalesinin 2 Ekim 2019 yılında yapıldığını hatırlatan Baykan; “İhaleyi alan firmanın sorumluluğunda olan dış kredi temin edilemediği için projeye henüz başlanamamıştır. Kredi ile ilgili süreç devam etmektedir.

Kanuni süreçlerin tamamlanması ile inşaat başlanacaktır. Birçok büyük proje gibi Ak Parti iktidarımızın bu projesi de mutlaka hizmete alınacaktır.” dedi.

ak-partili-vekilden-konya-metrosu-aciklamasi.jpg

Organize Sanayi Bölgesindeki çalışanların ulaşım sorununu çözecek Konyaray projesi ile ilgili de bilgilendirme yapan Baykan, “Konyaray Banliyö Hattı 1. Etabı olan Konya Gar-Kayacık Lojistik Merkez arası yapım işi için ilgili firma ile 27.04.2023 tarihinde sözleşme imzalanmış, 28.04.2023 tarihinde yer teslimi yapılarak yapım işine başlanmıştır.

Yüzde 20’lerde seyreden inşaat tamamlandığında Organize Sanayi dahil olmak üzere ulaşımda büyük bir kolaylık meydana gelecek olup şehir içi trafikte servis araçlarından kaynaklı ciddi bir rahatlama olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.