Aşırı sıcak etkisindeki Konya’ya Meteorolojiden serinleten haber

Kavurucu sıcağın etkisindeki Konya’ya Meteorolojiden serinleten haber geldi. 5 günlük hava durumu tahmin raporunu güncelleyen Meteoroloji, 3 gün daha devam edecek sıcak havanın, hafta sonu yerini gök gürültülü sağanak yağışa bırakacağını duyurdu.

Aşırı sıcak etkisindeki Konya’ya Meteorolojiden serinleten haber

Temmuz ayının ilk günlerinde sıcaklık rekoru kırılıyor. Tüm yurtta olduğu gibi Konya’da da kavurucu sıcak bir hava hakim.

Tahminlerin 36, termometrelerin 38 dereceyi gösterdiği şehirde gün içinde herkes gizlenecek gölge bir alan aradı.

KONYA’YA SERİNLETEN HABER

Meteorolojinin 5 günlük Konya hava durumu tahmini ise serinletti. Tahminlere göre; Konya ve ilçelerinde sıcak hava etkisini 3 gün daha sürdürecek.

7 Temmuz 2023 Cuma günü sıcaklık değerlerinde değişim beklenmeyen 14 ilçede gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Pazar ve Pazartesi günü ise sıcaklık değerleri aşağı inecek, Karapınar ilçesi haricinde tüm Konya’da gök gürültülü sağanak sağış etkili olacak.

İşte ilçe ilçe Meteorolojinin 5 günlük Konya hava durumu tahmini:

asiri-sicak-etkisindeki-konyaya-meteorolojiden-serinleten-haber.jpegasiri-sicak-etkisindeki-konyaya-meteorolojiden-serinleten-haber-001.jpegasiri-sicak-etkisindeki-konyaya-meteorolojiden-serinleten-haber-002.jpegasiri-sicak-etkisindeki-konyaya-meteorolojiden-serinleten-haber-003.jpeg

Öte yandan Meteoroloji uzmanları ve hava tahmincilerine göre; 9 Temmuz sonrası Konya'da hava sıcaklıklarında ani düşüş yaşanabilir. Öyle ki gece ile gündüz sıcaklık farkı 25 dereceleri bulabilir.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.