B sınıfı otomobil ehliyetiyle artık motosiklet kullanılabilecek

125 cc'ye kadar olan motosikletlerin B sınıfı ehliyetle kullanılabilmesini sağlayan yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ancak eskiye göre sadece harç ücreti ödenmeyecek ve ehliyet değişikliği yapılmayacak.

B sınıfı otomobil ehliyetiyle artık motosiklet kullanılabilecek

B sınıfı ehliyetle 125 cc’ye kadar motosikletlerin kullanımı uzunca bir süredir gündemdeydi. Karayolları Trafik Yönetmeliğinde beklenen değişiklik yapıldı.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Bu düzenlemeyle;

- 2 yıllık “B” sınıfı sürücü belgesi olan,

- 5 yıl içinde sürücü belgesi geri alınmamış olan,

- Sağlık şartlarını taşıyan,

- Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenecek kurallar ve süre içerisinde direksiyon eğitimi alıp, sınavda başarılı olanlar, B ve üzeri sınıf sürücü belgesi sahipleri harç ödemeden ve sürücü belgelerini değiştirmeden sisteme işlenen şerh ile 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek.

- Yapılan düzenleme yalnızca şahsi kullanım için geçerli olacak, ticari faaliyette kullanılan motosikletler bu uygulamanın haricinde tutulacak.

b-sinifi-otomobil-ehliyetiyle-artik-motosiklet-kullanilabilecekb-sinifi-otomobil-ehliyetiyle-artik-motosiklet-kullanilabilecek.jpg

KURS ÜCRETİ 9 BİN TL

Konya Zirve Sürücü Kursu Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Dündar, bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik ilgili Haber Dairesi muhabirinin sorularını yanıtladı.

Dündar, “Normal A1 ehliyet alma şartları ile arasında hiçbir fark yok. Sadece harç ödemesi ve ehliyet değiştirilmesine gerek görülmüyor. Sistemde işli olması yeterli oluyor. Yani yine herkes kursa gidecek, B ehliyeti olanlar sadece direksiyon eğitimi alacak ve yine herkes sınava girecek.” dedi.

b-sinifi-otomobil-ehliyetiyle-artik-motosiklet-kullanilabilecek.jpeg

Kamuoyundaki beklenti Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Halk Eğitim Kurslarıyla sürecin yönetilmesi yönündeydi. Yapılan yönetmelik değişikliği ile eskiye göre sadece harç ücreti ödenmeyecek ve ehliyet değişikliği yapılmayacak. B ve üzeri ehliyeti olanlar yine sürücü kurslarının yolunu tutacak. A1 sürücü belgesi için kurs fiyatı ise şu an için 9 bin lira…

b-sinifi-otomobil-ehliyetiyle-artik-motosiklet-kullanilabilecek-001.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.