Dikkati sayesinde kazayı önleyen polis memuru ödüllendirildi

Karaman’da uygulama noktasına yaklaşan dolmuş sürücünün rahatsızlandığını ve aracın geri hareket ettiğini fark eden polis memuru kazayı önledi. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Trafik polisi Hüseyin Ala başarı belgesiyle ödüllendirildi.

Dikkati sayesinde kazayı önleyen polis memuru ödüllendirildi

Karaman'da uygulama noktasına yaklaşan dolmuşun şoförünün rahatsızlandı. Aracın geri gittiğini fark eden polis memuru Hüseyin Ala, arkadan gelen sürücüleri uyararak olası kazayı önledi.

Rahatsızlanan sürücü Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı, şoförün sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BAŞARI BELGESİYLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kazayı önleyen trafik polisi Hüseyin Ala, başarı belgesiyle ödüllendirildi.

Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Hüseyin Ala'yı makamında kabul etti.

Polis memuruna görev bilincinden dolayı teşekkür eden Sarıibrahim, "Polisimizi vatandaşımızın durumunu fark edip inisiyatif aldığı için tebrik ediyorum. Emniyet teşkilatımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Onlar iyi oluyor ki, bizler de iyi oluyoruz. Bu vesileyle görevli polis memurumuza İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya'nın takdirleriyle 'bir hatıra bırakalım' dedik. İnşallah iyiliklere ve güzelliklere vesile olur." diye konuştu.

dikkati-sayesinde-kazayi-onleyen-polis-memuru-odullendirildi.jpg

Polis memuru Hüseyin Ala da görevinin gereğini yaptığını belirterek, şunları anlattı:

"Dolmuş şoförünü kontrol için uygulama noktasına çekmek istedim. Bu sırada sürücü alanda bulunan 'dur' levhasına çarparak geri geri hareket etmeye başladı. O sırada bir terslik olduğunu anladım. Yaklaştığımda sürücünün baygın olduğunu gördüm ve hızla hareket edip kapıyı açarak sürücünün ayağını frene koydum. Ardından arkadan gelen araçları yönlendirmek için dolmuşun arkasına geçtim. O sırada dolmuş, sürücünün ayağının ağırlığıyla yavaşladı. Araç durduktan sonra sürücüye ilk müdahaleyi yaptım ve 122 Acil Sağlık ekipleri aradım."

Konuşmasının ardından Vali Sarıibrahim, polis memuruna başarı belgesi verdi.

dikkati-sayesinde-kazayi-onleyen-polis-memuru-odullendirildi-001.jpg

BAKAN YERLİKAYA POLİS MEMURUNU TEBRİK ETTİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, polis memuru Hüseyin Ala için sosyal medya hesabı üzerinden tebrik mesajı yayınladı.

Yerlikaya paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"İşte kahraman bir trafik polisimiz daha. Karaman İli Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memurumuz Hüseyin Ala’nın dikkati sayesinde bir kaza engellendi. Trafik uygulaması yapan polis memurumuz, minibüs şoförünün fenalaştığını farkederek hızla müdahalede bulundu ve olası bir kazayı önlendi. Polis memurumuz Hüseyin Ala’yı arayıp dikkati ve inisiyatif alarak yaptığı müdahaleden dolayı tebrik ettim. Direksiyon başında fenalaşan sürücümüze de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Fedakarca görev yapan tüm emniyet mensuplarımıza yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.