Hac yolundaki Boşnak ve Arnavut bisikletçiler Konya’da

Mekke’ye gitmek için bisikletleriyle Üsküp'ten yola çıkan Boşnak ve Arnavut 2 hacı adayı, Ramazan Bayramını Bursa’da geçirdikten sonra yeniden yola çıktı ve bugün Konya’ya ulaştı. Onları, eğitim camiasının yakından tanıdığı isim Mahmut Özcan karşıladı.

Hac yolundaki Boşnak ve Arnavut bisikletçiler Konya’da

Kuzey Makedonyalı 57 yaşındaki Qamuran Hirda ve Bosna Hersekli 60 yaşındaki Adem Aljic, "Üsküp'ten Mekke'ye 2024" adını verdikleri turlarına 1 Nisan'da başladı.

Hac vazifelerini yerine getirmek için Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten Mekke'ye doğru yola çıkan 2 bisikletçi, 6 Nisan’da Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Çanakkale üzerinden Bursa’ya giden 2 hacı adı, Ramazan Bayramı'nı Bursa’da geçirdi.

2024/04/06/bisikletle-hac-yolculugu-guzergahlarinda-konyada-var-003.png

MEVLANA ŞEHRİNE ULAŞTILAR

Kutsal topraklar için pedal çeviren Hirda ve Aljic, bugün Konya’ya ulaştı. İkiliyi Mevlana şehrinde eğitim camiasının yakından tanıdığı isim Mahmut Özcan karşıladı.

hac-yolundaki-bosnak-ve-arnavut-bisikletciler-konyada.jpeg

Öğrencilerin okul girişindeki tahtaya çizdikleri görselle karşılandıkları Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir süre dinlenen Hirda ve Aljic’e Konya ile ilgili bilgiler verildi.

hac-yolundaki-bosnak-ve-arnavut-bisikletciler-konyada-001.jpeg

Kentte Haber Dairesi tarafından ağırlanan bisikletli 2 Hac yolcusu, Suriye'deki savaş nedeniyle Türkiye'den uçakla Ürdün'ün başkenti Amman'a seyahat edecek. Kalan yolu yine bisikletleriyle gidecek Hirda ve Aljic, yaklaşık 2 aylık turlarını Mekke'de tamamlayıp hac ibadetlerini gerçekleştirecek.

Bisikletle yolculuklarına antrenman yaparak hazırlandıklarını anlatan Qamuran Hirda ve Adem Aljic, yıllardır hayalini kurduğu hac ibadetini yerine getirmek için çok heyecanlı olduğunu belirtti.

Hirda ve Adem Aljic, Konya’ya hayran kaldıklarını sözlerine ekledi.

hac-yolundaki-bosnak-ve-arnavut-bisikletciler-konyada-002.jpeg

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.