Interpol’ün aradığı milyonluk lüks otomobil Konya’da bulunmuştu! Teslim alındı

Interpol tarafından Almanya'dan çalıntı olarak aranırken 8 ay önce Konya’da bir otoparkta bulunan 1 milyon liralık lüks otomobil, bankanın görevlendirdiği kişi tarafından teslim alındı. Lüks otomobilin oldukça yıpranmış olduğu görüldü.

Interpol’ün aradığı milyonluk lüks otomobil Konya’da bulunmuştu! Teslim alındı

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesine bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 8 ay önce merkez Selçuklu ilçesi Şeker Mahallesi'ndeki bir otoparkta, plakasız lüks bir otomobil olduğunu tespit etti. Aracın sorgusunu yapan polis, 2012 model olan otomobilin 2016 yılında Almanya'dan Türkiye'ye giriş yaptığını ve Interpol (Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı) tarafından çalıntı olarak arandığını belirledi.

1 MİLYON LİRA DEĞERİNDEYDİ

Piyasa değeri 1 milyon TL olan lüks otomobil ile ilgili Mustafa E. gözaltına alındı. Otomobili kendisine bir arkadaşının getirdiğini ileri süren Mustafa E, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Lüks otomobil ise otoparka çektirildi.

interpolun-aradigi-milyonluk-luks-otomobil-konyada-bulunmustu-teslim-alindi-002.jpg

INTERPOL İLE İLETİŞİME GEÇİLDİ

Konuyla ilgili Interpol'e bilgi veren Konya polisi, otomobilin Almanya merkezli banka tarafından bir şirkete kiralandığını, şirketin de başka bir kişiye aracı kiraladığı, aracın bu kişideyken yabancı uyruklu başka bir kişi tarafından çalınarak Türkiye'ye getirildiğini belirledi.

interpolun-aradigi-milyonluk-luks-otomobil-konyada-bulunmustu-teslim-alindi-003.jpg

ESKİ GÖRÜNÜMÜNDEN ÇOK UZAK

Almanya'daki bankanın vekalet verdiği Turhan Şimşek, Konya'ya geldi. Emniyetteki evrak işlerini halleden Şimşek, aracı otoparktan teslim aldı. Uzun süredir kullanılmadığı için aracı çalıştırmakta zorlanan Şimşek, otomobile kısa bir bakım yaptırdıktan sonra otoparktan ayrıldı. Lüks otomobilin tekrar Almanya'ya götürüleceği öğrenildi.

interpolun-aradigi-milyonluk-luks-otomobil-konyada-bulunmustu-teslim-alindi-001.jpg

interpolun-aradigi-milyonluk-luks-otomobil-konyada-bulunmustu-teslim-alindi.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.