Jandarma'dan Konya yollarında helikopter destekli trafik denetimi

Konya İl Jandarma Komutanlığı trafik ve asayiş ekipleri, Jandarma Genel Komutanlığı'nca tahsis edilen helikopterle trafik denetimi gerçekleştirdi.

Jandarma'dan Konya yollarında helikopter destekli trafik denetimi

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından tahsis edilen helikopterle Yunak-Akşehir kara yolu üzerinde denetim yaptı.

Çalışmaya Yunak ve Akşehir İlçe Jandarma Komutanlıkları asayiş ve trafik ekipleri de katıldı. 

Denetimde başta ağır tonajlı araçlar olmak üzere mahalle yolları ile şehirler arası karayollarında zorunlu haller dışında emniyet şeridi/ banketler, şerit üzerinde duraklama yapan, park eden, şerit izleme ve değiştirme “öndeki aracı yakın mesafeden takip, tehlikeli şerit değiştirme-makas atma, hatalı sollama, araçlarını yolun sağından, çok şeritli yollarda ise yol ve trafik durumuna göre hızının gerektirdiği şeritten sürmemek” kurallarına uymayan sürücüler tespit edilerek yer ekiplerine bildirildi.

konya-yolllarinda-havadan-trafik-denetimi-2.jpg

Uygulama noktasındaki ekipler tarafından durdurulan sürücülere gerekli uyarılar yapılarak, kural ihlali yapanlara idari yaptırım uygulandı. Sürücülere ayrıca hız kurallarına uyulması, emniyet kemeri takılması, seyir halinde cep telefonu ile konuşulmaması konusunda bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı.

konya-yolllarinda-havadan-trafik-denetimi-3.jpg

Yorgun sürücüler, bir süre dinlenmeleri için araçlarından indirildi.

Yetkililer, trafik denetimlerinin amacının; cezalandırmak değil trafik güvenliğini esas alan, trafik kazası ve kaza sonucu meydana gelen can kaybı, hayatın kalanını engelli olarak geçirme gibi risklerden korumayı amaçlayan evrensel trafik kurallarına sürücü, yolcu ve yayaların uymasını sağlanması olduğunu belirtti. 

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.