Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut’tan Konya’ya deprem uyarısı

Son dönemlerde Türkiye’de deprem sayısı oldukça arttı. Yaşanan depremlere karşı vatandaşları bilinçlenmeye ve hazırlıklı olmaya çağıran Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut, Konya’nın da risk altında olduğunu belirterek “Hazırlıklı olun.” dedi.

Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut’tan Konya’ya deprem uyarısı

Asrın felaketinin üzerinden tam bir yıl geçti. Kaybedilen canlar, yıkılan hayaller ve üzerine toprak atılan umutlar unutulmadı. Türkiye’de son dönemlerde artan depremler, yaşanan acıları tekrar gün yüzüne çıkardı.

Depremlerin sıklıkla yaşandığı Türkiye'de, son dönemlerde artan sarsıntılar, vatandaşları deprem gerçeğiyle yüzleştirmeye devam ediyor. Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremler, ülke genelinde deprem riskinin her an bir tehdit oluşturabileceğini hatırlatıyor.

Konya gibi güvenli bölgelerin bile deprem riski altında olduğu gerçeği, ülkedeki herkesi deprem konusunda daha dikkatli olmaya sevk ediyor.

Deprem bilinci arttıkça, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları da deprem riskine karşı daha etkin önlemler almaya yönelik çalışmalarını hızlandırıyor.

jeofizik-muhendisi-ali-ilker-buluttan-konyaya-deprem-uyarisi.jpg

Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut, Haber Dairesi muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde artan depremlerin ve beraberinde getirdiği risklerin önemine dikkat çekti.

Bulut, "Ülkemizdeki deprem gerçeğiyle yaşamak zorundayız. Kahramanmaraş'ta yaşanan felaketin ardından vatandaşlarımız depremle ilgili bilinçlenmeye başladı. Ancak bu bilinç, sadece maruz kalınan felaketler sonrasında değil, sürekli bir farkındalıkla güçlenmelidir" dedi.

6 Şubat depremlerinde yaklaşık 130 kilometre kırılmanın olduğunu belirten Bulut, bölgede ciddi sıkışmaların yaşandığına vurgu yaptı, bir yıl içerisinde 4 ve üzeri büyüklükte 700’e yakın depremin meydana geldiğini belirtti.

jeofizik-muhendisi-ali-ilker-buluttan-konyaya-deprem-uyarisi.jpeg

“KONYA’DA DEPREM RİSKİ TAŞIYOR”

Özellikle deprem bakımından en risksiz bölgelerden biri olarak kabul edilen Konya'nın dahi risk altında olduğuna vurgu yapan Bulut, "Deprem, coğrafi sınırlamalara uymaz. Konya gibi bir şehirde dahi deprem riski var. Vatandaşlarımızın bu gerçekle yüzleşmesi ve gerekli önlemleri almaları önemlidir" şeklinde konuştu.

Bulut, “Konya’nın depremselliğine baktığımız zaman Akşehir ve Tuz Gölü fay hattında geçtiğimiz zamanlarda depremler yaşanmıştır. 1900’den sonra Konya’nın batısında 50 kilometre uzunluğundaki fay hattında 4 ve üzeri depremler meydana gelmiştir.” dedi.

Konya’da bulunan fay hattının 6-6,5 büyüklüğünde depremler üretebileceğine vurgu yapan Bulut, yaşanacak bu şiddette bir depremin şehirde yıkımlara neden olabileceğine dikkat çekti.

jeofizik-muhendisi-ali-ilker-buluttan-konyaya-deprem-uyarisi-001.jpg

“DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUN YAPILAR İNŞA EDİLMELİ”

Konyalı vatandaşlara uyarılarda bulunan Ali İlker Bulut, ‘Konya’da deprem olmaz’ algısının kırılması ve gerekli tedbirlerin gerçekliğe göre alınması gerektiğini söyledi.

“DEPREME KARŞI BİLİNÇLENMELİYİZ”

Son olarak, "Deprem gerçeğiyle barışmalı ve sürekli hazır olmalıyız. Bilinçli bir toplum, felaketlere karşı daha dirençli olacaktır. Jeofizik verilerini takip ederek, risk altındaki bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın önlem almalarını öneriyoruz" ifadelerini kullanan Bulut, her evde deprem çantasının daima hazır olması gerektiğini belirtti.

jeofizik-muhendisi-ali-ilker-buluttan-konyaya-deprem-uyarisi-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.