Konya Ereğli’deki poster tartışmasında yeni gelişme

Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterinin belediye binasından kaldırılmasıyla ilgili tartışmalara dair açıklama yaptı. Akpınar, posterin kaldırılması için talimat vermediğini söyledi, “Beni de üzdü” dedi.

Konya Ereğli’deki poster tartışmasında yeni gelişme

MHP’den CHP’ye geçen ilçede poster tartışması büyüyor.

Ereğli Belediyesi binasında, Mustafa Kemal Atatürk ve Türk bayrağıyla birlikte asılı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posteri kaldırıldı.

Vatandaşlar sosyal medyadan tepkilerini dile getirmesi sonrası Atatürk posteri ve Türk bayrağı da binadan indirildi.

BEKLENEN AÇIKLAMA GELDİ

Ereğli Belediye Başkanı Umut Akpınar’ın konuya dair açıklaması merakla bekleniyordu. O açıklama, Başkan Akpınar’ın arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafı bulunan bir kareyle geldi.

Başkan Akpınar, “Dün yaşanan olayda, Ereğli Belediyesi Binasında asılı olan Türk Bayrağımız ile Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleri, sanki Belediye Başkanlığı makamından talimat alınmış gibi bir algıyla indirilmiş ve yapay bir gündem oluşturulmaya çalışılmıştır,” dedi. Akpınar, yaşananların arkasındaki nedenler ve sorumlular hakkında gereken idari ve hukuki süreçlerin titizlikle yürütüldüğünü kaydetti.

eregli-belediye-baskani-umut-akpinar.jpg

“BENİ DE ÜZDÜ”

Ereğli Belediyesi binasında asılı olan bayrak ve posterlerin indirilmesinin tüm Ereğlililer gibi kendisini de derinden üzdüğünü ifade eden Akpınar, bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu ve hiçbir siyasi çekişmenin, toplumun birlik ve beraberliğine gölge düşüremeyeceğini söyledi.

AK Parti Ereğli İlçe Başkanı İbrahim Erol’un açıklamasını eleştirerek, Ereğli’nin huzurunu ve kardeşliğini önceleyerek sakin ve yapıcı bir dil kullanmayı tercih ettiklerini bildiren Başkan Akpınar, Ereğli’nin huzuru ve refahı için çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.