Konya hakkında deprem mi konuşturuyor lobi mi?

Yer Bilimci Naci Görür’ün geçtiğimiz gün Konya’yı da dahil ederek gözyaşları içinde yaptığı açıklama tartışmalara yol açtı. Deprem riski altındaki Marmara sanayisinin Konya’ya taşınmasının konuşulduğu dönemdeki sözler inandırıcı bulunmadı.

Konya hakkında deprem mi konuşturuyor lobi mi?

Deprem bilimci olarak yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Naci Görür’ün geçtiğimiz gün ağlayarak sarf ettiği sözler tartışmalara neden oldu.

Depreme en uzak il Konya olmasına rağmen Görür’ün saydığı Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa ve Hakkari’nin yanında bu şehri de sayması “Görür’ü deprem mi konuşturuyor lobi mi?” eleştirilerini beraberinde getirdi.

Marmara bölgesinin riskli bölge olması nedeniyle sanayinin ve yeni yatırımların güvenli, risk bölgesi dışında gösterilen Konya’ya kayması ve büyük yatırımcıların Konya’yı tercih etmesinden sonra görünmez bazı ellerin lobi faaliyetine giriştiği ve Görür’ün de bu lobiye yardımcı olma gayretinde olduğu iddia edildi.

Anadolu sanayicileri “Konya depreme en uzak il olarak 100 yıldır deprem bilimciler tarafından ifade edilirken, bugün ne oldu da Konya birden bire 7 ve üzeri şiddetindeki olası deprem illeri arasına dahil edildi. Biz bunun inandırıcı olmadığını, bilerek ya da bilmeyerek lobicilerin oyunlarına gelindiğini” düşünüyoruz şeklinde görüş belirtti.

TÜRKİYE SANAYİSİNİN YENİ KALBİ KONYA

Uzun zamandır deprem riski göz önüne alınarak Marmara Sanayisinin daha güvenli bir bölgeye taşınması gündemde. Hem sanayiciler hem de bakanlıklar bu yönde çalışma yürütüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.