Konya Müftüsü Öge: "Şehirlerin dini alanları kentlerin mührüdür"

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, şehirlerin dini alanlarının kentlerin birer mühürleri olduğunu söyledi.

Konya Müftüsü Öge: "Şehirlerin dini alanları kentlerin mührüdür"

Kısa süre önce Konya İl Müftülüğüne atanan Doç. Dr. Ali Öge’ye hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Öge’nin bugünkü ziyaretçisi, Haber Dairesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tatlısu oldu.  

Tatlısu, Türkiye’nin tanınan, bilinen ve alanında oldukça başarılı olan bir isminin Konya Müftülüğüne atanmasının şehrimiz açısından bir kazanım olduğunu belirterek, Öge’ye görevinde başarı diledi.

İl Müftüsü Ali Öge de, Türkiye’de İstanbul’dan sonra en fazla camiye sahip olan Konya’da yapılan son camilerin, mimari özellikleri açısından oldukça dikkat çekici olduğunu söyledi.

Öge, “Millet Camimiz hızla yükseliyor. İnşallah tamamlandığında çok önemli bir boşluğu doldurmuş olacak. Biz şehirlerin dini alanlarını, camilerimizi, külliyelerimizi, kütüphanelerimizi, sosyal hayatın içinde kentlerin birer mühürleri kabul ediyoruz. İçleri doldurulmuş camiler, işlevselliği yüksek külliyeler ve bilim, ilim yuvaları kütüphanelerimiz, sosyalliğin içinde hayatımızı şekillendiren alanlar olarak en fazla önem verdiğimiz yapılarımızdır. Bu alanlarda daha fazla ilgili, daha fazla alakadar olacağız. İnşallah yapısı itibariyle maneviyatı güçlü şehirlerin başında gelen şehrimizde cami cemaatimizle, iş dünyamızla, kültür, sanat çevrelerimizle, kısacası şehrimiz insanlarıyla kucaklaşan, birlikte yürüyen bir anlayışımız olacak. Bunun için de çalışmalarımıza başladık. Allah, hak yolda yürüyen, samimi gayretle çalışan herkesin yardımcısı olsun.” dedi.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.