Konya Nisan ortasında -9’u gördü, tarlada ne varsa dondu

Sert bir kışı geride bırakan Konya’da Nisan ortasında korkulan oldu, termometreler dün gece bazı ilçelerde eksi 9,1 dereceyi gösterdi. Üreticilerin korktuğu başına geldi, sabah tarlalarına giden çiftçiler ekili ne varsa buzla kaplı halde buldu.

Konya Nisan ortasında -9’u gördü, tarlada ne varsa dondu

2021 yılı Kasım ayıyla birlikte başlayan yağışlar ve soğuk hava, kısa aralıklarla Konya ve bölgesinde sürekli etkisini gösterdi.

Sert bir kışı geride bırakıp, Mart ayını da kar örtüsü altında geçiren Konya Ovası’nda bahar yağmurları bekleniyordu. Ancak korkulan oldu, Nisan ortasında kar yağan Konya’da, soğuk hava da etkisini gösterdi, ekili araziler zarar gördü.

NİSAN AYINDA DONDURAN SOĞUK

Konya’da 14 Nisan 2021 gecesi termometreler eksi 9,1 dereceyi gösterdi. Şehrin tamamında sıcaklık değerleri sıfırın altında gerçekleşti.

TARLASINA GİREN ŞOK MANZARAYLA KARŞILAŞTI

Sabah tarlasına giden çiftçiler, şok manzarayla karşılaştı. Konya’nın Çumra ilçesinde bir çiftçi, tarlasındaki ürünlerin buzla kaplı olduğunu gördü ve onları kayda aldı.  

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, geçtiğimiz gün Konya’yı uyarmış, Salı günü ilk saatlerden itibaren bölge genelinde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don tehlikesi bulunduğunu belirterek, Cuma günü sabah saatlerine kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarmıştı.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.