Konya özlediği yaza kavuşuyor! 31 derece görülecek

Konya, özlemle beklediği yaza kavuşuyor. Meteorolojinin son tahminlerine göre; uzun süredir şehrin üzerinde bulunan kara bulutlar, yarından sonra Konya’ya terk ediyor. Perşembe itibarıyla 4 gün yağış yok. Sıcaklık ise 31 dereceye kadar çıkıyor.

Konya özlediği yaza kavuşuyor! 31 derece görülecek

Konya ve ilçeleri, aylardır yağışların etkisi altında. Kurak geçen kışın ardından bahar aylarıyla birlikte başlayan yağışlar, neredeyse aralıksız devam etti.

Yaza doğru şiddetini daha da artıran yağışlar, bir çok bölgede sel ve su baskınlarına neden oldu, ekili arazileri sular altında bıraktı, ulaşımda aksamalara yol açtı, hububatta hastalık riskini ortaya çıkardı.

KONYA’DA YAĞIŞ SÜRECEK Mİ?

Konya’da yağmur yağışı sürecek mi, ne zaman bitecek? sorularının cevabı merak ediliyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son tahminleriyle cevabı verdi. Buna göre; şehirde yarın da (20 Haziran 2023 Çarşamba) yağmur yağışı devam edecek. İlçelerin tamamında görülecek gök görültülü sağanak yağışın, Altınekin, Derbent, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Ilgın, Sarayönü, Taşkent ve Yunak’ta kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

2022/10/05/konya-yagmur-yagisi-arsiv-001.jpg

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla, Konya ve çevresini çevresini kuvvetli yağmur yağışına karşı uyardı.

konya-ozledigi-yaza-kavusuyor-31-derece-gorulecek-004.jpeg

KONYA’YA YAZ HAVA GELİYOR

5 günlük tahminlerine göre; Konya özlemle beklediği yaza 21 Haziran Perşembe günü itibarıyla kavuşuyor. Pazar günü de dahil olmak üzere bölgede yağış beklenmiyor.

Sıcaklıklar ise 6-7 derece birden artacak, kent merkezinde 31 dereceye kadar çıkacak.

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

İşte ilçe ilçe Konya’nın 5 günlük hava durumu tahmin raporu:

konya-ozledigi-yaza-kavusuyor-31-derece-gorulecek.jpegkonya-ozledigi-yaza-kavusuyor-31-derece-gorulecek-001.jpegkonya-ozledigi-yaza-kavusuyor-31-derece-gorulecek-002.jpegkonya-ozledigi-yaza-kavusuyor-31-derece-gorulecek-003.jpeg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.