Konya Valiliği ilçe ilçe uyardı! Bu bölgelerden uzak durun

Konya Valiliği, Devlet Demiryollarının Afyon - Konya arasındaki güzergahta ilaçlama çalışması yapacağını duyurdu. İnsan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıması sebebiyle 10 gün boyunca tehlikeli bölgeden uzak durmak gerekiyor.

Konya Valiliği ilçe ilçe uyardı! Bu bölgelerden uzak durun

Konya Valiliği tarafından, Devlet Demiryollarının yapacağı ilaçlama çalışmasına ilişkin uyarı yapıldı, dikkat edilmesi gereken ilçeler tek tek sıralandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“22 Nisan 2024 – 26 Nisan 2024 tarihleri arasında Afyon Aliçetinkaya Gar - Konya YHT Gar arası gar, istasyon ve saydinglerde otla mücadele kapsamında ilaçlama yapılacaktır. Mücadelede kullanılan ilaçlar, insan ve hayvan sağlığını etkileyici özellik taşıması sebebiyle tehlike oluşturmaktadır. Belirtilen demiryolu hat kesimleri ile istasyonların çevresinde vatandaşların dikkatli olmaları gerekmektedir.

Demiryolu güzergâhı ve yakınındaki arazilerde ilaçlama tarihlerinden itibaren 10 gün boyunca; vatandaşların ilaçlama yapılan sahaya yaklaşmamaları, belirtilen yerlerde hayvanlarını otlatmamaları, ot hasadı ve arıcılık faaliyetlerinde bulunmamaları önemle duyurulur.”

İLAÇLAMA YAPILACAK YERLER

İlaçlara yapılacak yerler şöyle: Afyon Aliçetinkaya, Çay, Sultandağı, Kavaklı, Gölçayır, Akşehir, Gözpınarı, Argıthan, Reşadiye, Çavuşçugöl, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Meydan, Pınarbaşı, Horozluhan, Konya YHT Gar arası (Afyonkarahisar ve Konya İl sınırları) gar ve istasyonları arası.

konya-valiligi-ilce-ilce-uyardi-bu-bolgelerden-uzak-durun.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.