Konya ve ilçelerinde yağış bekleniyor mu? Tahminler güncellendi

Konya, Eylül ayına gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında girdi. Dün şehirde etkili olan yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, 18 katlı bir binanın çatısına yıldırım düştü. Peki, Konya’da yağışlar sürecek mi? Cevabı Meteoroloji verdi.

Konya ve ilçelerinde yağış bekleniyor mu? Tahminler güncellendi

Meteoroloji, dün akşam saatlerinde son dakika uyarısı yaptı, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunmasını istedi.  

Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Akşehir, Tuzlukçu, Doğanhisar, Hüyük, Beyşehir, Derebucak, Seydişehir, Derbent, Ilgın ve Kadınhanı ilçelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğini bildirdi.

Beklendiği gibi de oldu. Akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur, yolları göle çevirdi, bazı iş yerleri ile evlerin bodrum katlarını su bastı.

Merkez Selçuklu ilçesinde ise, Kılıçarslan Mahallesi Emin Dede Sokak'ta bulunan 18 katlı bir apartmanın çatısına yıldırım isabet etti.

Çatıdan kopan parçalar kaldırıma düştü. Çatıdan bazı parçaların düşmesi üzerine itfaiye ekipleri binada ve çevresinde inceleme yaptı. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

2022/09/05/konyada-18-katli-binaya-yildirim-isabet-etti-002.jpeg

REKOR BEYŞEHİR’DE

Meteoroloji verilerine göre; dün Konya’nın en çok yağış alan ilçesi metrekareye 23,3 kilogram yağışla Beyşehir oldu.

19,9 kilogramla Meram Kayhüyük Mahallesi ikinci, Beyşehir Yeşildağ Orman Sahası ise 19,4 kilogramla üçüncü sırada yer aldı. Meram Güneydere Mahallesi 15,9, Derbent 14,4, Derbent Aladağ 14,2, Meram İnlice Mahallesi 14,0, Doğanhisar 11,3, Hüyük ise 9,9 kilogram yağış aldı.

KONYA’DA YAĞIŞ SÜRECEK Mİ?

Hava sıcaklıklarında da yaşanan düşüşle birlikte Konya’da vatandaşlar yağmur yağışının devam etmeyeceğini merak ediyordu. Cevabı, Meteoroloji verdi.

Güncellenen son tahminlere göre; Konya ve ilçelerinde önümüzdeki 5 gün boyunca yağış beklenmiyor.

7 Eylül 2022 Salı günü, Konya’nın tamamında havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalması beklenirken, rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden orta, yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

Cuma gününden itibaren yeniden yükselişe gelecek hava sıcaklıklarının, hafta sonunda 34 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

İşte, Konya ve ilçelerinin önümüzdeki 5 günlük hava durumu tahmini:

konya-ve-ilcelerinde-yagis-bekleniyor-mu-tahminler-guncellendi.jpgkonya-ve-ilcelerinde-yagis-bekleniyor-mu-tahminler-guncellendi-001.jpgkonya-ve-ilcelerinde-yagis-bekleniyor-mu-tahminler-guncellendi-002.jpgkonya-ve-ilcelerinde-yagis-bekleniyor-mu-tahminler-guncellendi-003.jpg

HAFTALIK TAHMİN

Meteoroloji'nin 7 - 13 Eylül 2022 tarihlerini kapsayan haftalık hava tahmin raporlarına göre ise hava sıcaklıklarının; kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 6 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

haftalik-hava-durumu-tahmin-raporu.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Son Dakika Haberleri, Gündem Haberleri ve Güncel Haberleri anında almak için Haber Dairesi'nin Telegram Kanalına ücretsiz olarak katılabilirsiniz. 

Haber Dairesi Telegram Kanalı'na katılmak için tıklayın!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.