“Konya ve Malatya depremleri, diğer depremlerin habercisi”

Japon deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki Bursa’da yaşanan sarsıntının ardından konuştu. Moriwaki, “Bu deprem sonrası Konya ve Malatya gibi yerler de sallandı. Korkulacak şiddette değildi ama bunlar diğerler depremlerin habercisi.” dedi.

“Konya ve Malatya depremleri, diğer depremlerin habercisi”

Bursa’da yaşanan ve tedirgin eden depremin ardından Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, 7 üzeri deprem uyarısıyla tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekti. Sabahki depremi kastederek "Bunlar korkulacak şiddette değil ama diğerlerinin habercisi" diyen Moriwaki, büyük deprem beklenen illeri tek tek açıkladı.

Saat 10:45'te Bursa’da yaşayan vatandaşlar 3,5 büyüklüğündeki yer sarsıntısıyla tedirgin oldu. 13,2 km derinlikte gerçekleşen deprem, İstanbul’dan da hissedildi. Japon deprem Uzmanı Moriwaki, Gemlik merkezli depremin daha büyüklerinin ayak sesi niteliğinde olduğuna dikkat çekti. Moriwaki, son depremin şiddetinin az olmasına rağmen bu tarz artçı depremlerin sık sık yaşanacağını belirtti.

Tgrt Haber’e konuşan Morwaki, bölgede zeminin yumuşak olduğunun altını çizerken 7 üzeri bir depremde yüksek olasılıkla büyük yıkım yaşanacağını vurguladı.

konya-ve-malatya-depremleri-diger-depremlerin-habercisi.webp

“7 ÜZERİ DEPREM BEKLENİYOR”

Moriwaki uyarılarına şöyle devam etti:

“Meydana gelen 3.5 şiddetindeki Gemlik deprem sonrası ara ara Konya ve Malatya gibi yerlerde de deprem yaşandı. Korkulacak şiddette olmayan bu depremler diğer depremlerin habercisidir. Güney fay hattı, kuzey fay hattını tetikliyor. Bursa-Gemlik, Balıkesir, Yalova civarında 7 üzeri deprem bekleniyor. Bandırma tarafında küçük ancak sık sık depremler meydana geliyor. Bundan yola çıkarak büyük depremin habercisi olacağını söyleyebiliriz.”

konya-ve-malatya-depremleri-diger-depremlerin-habercisi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.