Konya'da 30 kilo altınla kaçtığı iddiasıyla yargılanmıştı: Yakalandı!

Konya’da ucuz altın satacağını söyleyerek topladığı yaklaşık 30 kilo altın ve paralarla kaçtığı iddiasıyla 20 yıl hapse mahkum edilen Musa Göksu, her yerde aranıyordu. Polis uzun takip sonrası Göksu’yu yakaladı ve cezaevine teslim etti.

Konya'da 30 kilo altınla kaçtığı iddiasıyla yargılanmıştı: Yakalandı!

Konya’da 5 yıl önce 30 kilo altın ve paralarla kaçtığı gerekçesiyle gerekçesiyle yakalanan kuyumcu Musa Göksu ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 2021 yılında hakkında verilen 20 yıl hapis cezası kesinleşen ve her yerde aranan Göksu, polis operasyonuyla yakalandı ve yenide cezaevine teslim edildi.

VATANDAŞLARIN ŞİKAYETİ POLİSİ HAREKETE GEÇİRDİ

İddiaya göre; Konya Sarraflar Çarşısı'nda kuyumculuk yapan Musa Göksu, indirim çadırı kuracağını ve ucuz altın satacağını söyleyerek, Konya ve İstanbul'daki bazı altın toptancıları ile imalatçılarından topladığı altınların yanı sıra bir miktar para ile 24 Temmuz 2019 tarihinde kayıplara karıştı. Dolandırıldıklarını öne süren bir grup vatandaş tarafından şikayette bulunulunca polis harekete geçti ve güvenlik kamerası kayıtları incelenince Musa Göksu’nun 23 Temmuz günü saat 22.00 sıralarında 2 valizle iş yerinden çıktığı belirlendi.

konyada-30-kilo-altinla-kactigi-iddiasiyla-yargilanmisti-yakalandi.jpg

İş yerinden ayrıldıktan sonra Özen Y. (39) isimli bir kadınla İstanbul'a giden ve Beşiktaş'ta ev kiralayan Musa Göksu, şikayetler üzerine çalışma başlatan polis ekiplerince olaydan 4 gün sonra yakalanıp Konya'ya getirildi. Evde yapılan aramada 2 valizde bir miktar para, saat, küpe ve kolye bulundu. Konya’ya getirilen ve ifadesi alındıktan sonra 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Musa Göksu ve beraberindeki kadın nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

konyada-30-kilo-altinla-kactigi-iddiasiyla-yargilanmisti-yakalandi.webp

80 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Ortadan kaybolduktan sonra imajını değiştirdiği belirlenen şüpheli, sorgusunda dolandırıcılık iddialarını kabul etmedi. Soruşturma sonunda Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklu şüpheli Musa Göksu ve diğer şüpheliler hakkında iddianame hazırladı. İddianamede 8 şikayetçi olduğu bildirilerek, şüpheliler hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 8'er kez 3 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Musa Göksu’ya altın emanet eden 64 müşterisinin şikayetleri ise suçun 'güveni kötüye kullanmak' kapsamında olması nedeniyle uzlaştırma bürosuna gönderildi.

TAHLİYE OLDU

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılanan Musa Göksu, yargılama boyunca hakkındaki suçlamaları kabul etmedi, İstanbul’da bir süre kafa dinledikten sonra tekrar Konya'ya geri döneceğini ileri sürdü. Mahkeme heyeti, Musa Göksu’nun yurtdışı çıkış yasağı konularak tahliye edilmesine karar verdi.

KARAR DURUŞMASINDA HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

2021 yılında Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan Musa Göksu, diğer sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

Musa Göksu, hakkındaki suçlamaları reddederek beraatini istedi.

2020/10/03/konya-adliyesinde-polise-saldiri-001.jpg

CEZASI BELLİ OLDU

Mahkeme heyeti, sanık Musa Göksu’ya, müştekiler İsmail K, Mustafa Ç, Taci G, Ahmet R, İbrahim G, Bayram M, Durmuş Ali E. ve Emrah E'ye yönelik "güveni kötüye kullanma" suçundan 8 kez 2 yıl 6 ay ve 8 kez 16 bin 660 lira adli para cezası verdi.

Heyet, Musa Göksu’nun, müştekiler Ali B, Akın B. ve Ared K. ile uzlaşması nedeniyle bu kişilere yönelik "güveni kötüye kullanma" suçundan açılmış kamu davasının düşmesini kararlaştırdı.

CEZASI KESİNLEŞTİ, HER YERDE ARANIYORDU

Hakkında verilen 20 yıl hapis cezası kesinleşen Musa Göksu, uzun süredir her yerde aranıyordu. Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, düzenlediği operasyonla Göksu’yu Konya kent merkezinde yakaladı.

YENİDEN CEZAEVİNDE

Emniyet ve adliyedeki işlemleri tamamlanan Musa Göksu cezaevine teslim edildi.

konyada-30-kilo-altinla-kactigi-iddiasiyla-yargilanmisti-yakalandi-001.jpg

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.