Konya’da 56 oy farkla başkan seçilen Ahmet Kısa mazbatasını aldı

Yerel seçimlerde 56 oy farkla Derebucak Belediye Başkanlığı görevine seçilen Cumhur İttifakı adayı Ahmet Kısa mazbatasını aldı. Kısa, “İlk günkü görev aşkıyla, iyi ki Derebucak. Belediye meclis üyelerimizle birlikte mazbatamızı aldık” dedi.

Konya’da 56 oy farkla başkan seçilen Ahmet Kısa mazbatasını aldı

Konya’da 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerinin en çekişmeli geçtiği ilçeler arasında yer alan Derebucak’ta, Belediye Başkanı seçilen Cumhur İttifakı adayı Ahmet Kısa mazbatasını aldı.

56 OY FARKLA BAŞKAN OLDU

Derebucak ilçesinde seçim iki aday arasında nefes kesen çekişmeye sahne oldu. Cumhur İttifakı Adayı Ahmet Kısa, en yakın rakibine 56 oy fark atarak seçimin galibi oldu.

4 bin 903 seçmenin bulunduğu ilçede 3 bin 757 kişi sandık başına gitti. Ahmet Kısa oyların bin 557’sini topladı, en yakın rakibi bağımsız aday Talip Turgut bin 501’de kaldı.

Bağımsız aday Turgut, seçim sonuçlarına itirazda bulundu. Ancak, yapılan itirazlar seçim kurullarınca reddedildi.

konyada-56-oy-farkla-baskan-secilen-ahmet-kisa-mazbatasini-aldi.png

“MAZBATAMIZI ALDIK”

3. kez Derebucak Belediye Başkanı seçilen Ahmet Kısa ile yeni belediye meclis üyeleri mazbatalarına kavuştu. Başkan Kısa ve meclis üyelerine İlçe Seçim Kurulu’nda düzenlenen törende mazbataları verildi.

Belediye Başkanı Ahmet Kısa, “İlk günkü görev aşkıyla, iyi ki Derebucak. Belediye meclis üyelerimizle birlikte mazbatamızı aldık. Bizlere yeniden Derebucak’a hizmet etme onurunu yaşatan tüm hemşerilerime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

konyada-56-oy-farkla-baskan-secilen-ahmet-kisa-mazbatasini-aldi.jpg

AHMET KISA KİMDİR?

1977 yılında Derebucak'ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Derebucak'ta tamamladı. 1992 yılında aile şirketini kurdu. 1992- 2013 yıllarında şirketin genel müdürlüğünü yaptı. Ahmet Kısa, 2002-2007 yıllarında AK Parti İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. 2014 yerel seçimlerinde ilk başkan aday adaylığı sonucunda Derebucak ilçe Belediye başkanlığına seçildi, daha sonraki 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde bir kez daha Derebucak Belediye İlçe Belediye Başkanlığı görevine layık görüldü. Ahmet Kısa, 31 Mart 2024 seçimlerinde AK Parti tarafından yeniden Derebucak Belediye Başkan adayı olarak gösterildi ve seçildi.

konyada-56-oy-farkla-baskan-secilen-ahmet-kisa-mazbatasini-aldi-001.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.