Konya’da 8 yıl önce kaybolan Ramazan Işık, cinayete kurban gitmiş!

Konya’nın Çumra ilçesinde 2014 yılında bir anda ortadan kaybolan Ramazan Işık’ın öldürdükten sonra gömüldüğü belirlendi. Konya Cinayet Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan iki şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Konya’da 8 yıl önce kaybolan Ramazan Işık, cinayete kurban gitmiş!

Konya’nın Çumra ilçesinde yaşayan Ramazan Işık, 22 Kasım 2014 tarihinde bir anda ortadan kayboldu. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine ekipler, çalışma yaptı ancak bir sonuca ulaşamadı.

DOSYA TOZLU RAFLARDAN İNDİRİLDİ

Aradan geçen 8 yılın ardından Konya İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Ekipleri, dosyayı tozlu raflardan indirdi. Çumra ilçesinde yapılan çalışmalar sonrasında polis ekipleri, Ramazan Işık’ın öldürüldüğünü belirledi.

konyada-8-yil-once-kaybolan-ramazan-isik-cinayete-kurban-gitmis.jpg

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Soruşturmayı derinleştiren Cinayet Polisi, ağabey kardeş C.A ve Y. A’yı gözaltına aldı. Şüphelilerin, sorguda Ramazan Işık’ı öldürdükten sonra gömdüklerini itiraf ettiği öne sürüldü.

Şüphelilerin yer göstermesinde kazı çalışması yapan ekipler, kemik parçaları ele geçirdi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli, Çumra Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi hakim karışışına çıkartılan iki kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi: 

"Basın yayın kuruluşlarında yer alan “Konya’da 8 yıl önce kaybolan Ramazan Işık, cinayete kurban gitmiş” haberine konu olayla ilgili olarak Çumra Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturma kapsamında; Çumra Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Konya İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Konya İl Jandarma Komutanlığının ortaklaşa yapmış olduğu titiz çalışmalar neticesinde şüpheliler Y.A. ve C.A. yakalanmış, iki şüpheli, Çumra Cumhuriyet Başsavcılığınca “kasten öldürme” suçundan tutuklanmıştır. Çumra Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma titizlikle yürütülmektedir."

CESEDİ DAĞLIK ALANDA YAKMIŞLAR

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre; olay günü şüphelilerin bir konuyu görüşmek için Ramazan Işık’ın yanına gittikleri, evin önünde yaşanan tartışma sonucu Y.A’nın yanında getirdiği silahla Ramazan Işık’a ateş ettiği, ardından Ramazan Işık’ı araca bindirerek dağlık alana götürdükleri ve cesedi yaktıkları belirlendi.

Şüpheliler, Cumhuriyet Savcıları eşliğinde olay yerinde 8 yıl önce yaşananları ayrıntılarıyla anlattı.

konyada-8-yil-once-kaybolan-ramazan-isik-cinayete-kurban-gitmis.jpeg

konyada-8-yil-once-kaybolan-ramazan-isik-cinayete-kurban-gitmis-001.jpeg

konyada-8-yil-once-kaybolan-ramazan-isik-cinayete-kurban-gitmis-002.jpeg

konyada-8-yil-once-kaybolan-ramazan-isik-cinayete-kurban-gitmis-003.jpeg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.