Konya’da aranan şahıslara operasyon! 149 gözaltı

Konya’da jandarma ekiplerince aranan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Çeşitli suçlardan aranması bulunan 149 kişi yakalandı.

Konya’da aranan şahıslara operasyon! 149 gözaltı

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 05 Mart - 11 Mart 2024 tarihleri arasında aranan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamlında ifadeye yönelik aranan 110 kişi, 0-5 yıl süreyle hapis cezasıyla aranan 30 kişi, 5-10 yıl süreyle hapis cezasıyla aranan 6 kişi, 10-20 yıl süreyle hapis cezasıyla aranan 3 kişi olmak üzere toplam 149 kişi yalandı.

Konya İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarını Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık suçundan aranan ve hakkında 6 Yıl 8 Ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.K. isimli şahıs 05.03.2024 tarihinde Karatay ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Konya E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

İzinsiz Olarak Ateşli Silah ve Mermileri Ülkeye Sokma, İmal Etme, Nakletme, Satma suçundan aranan ve hakkında 4 Yıl 7 Ay kesinleşmiş hapis cezası olan A.R.Y. isimli şahıs 05.03.2024 tarihinde Karatay ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Konya E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık suçundan aranan ve hakkında 5 Yıl kesinleşmiş hapis cezası olan O.Ş. isimli şahıs 05.03.2024 tarihinde Akşehir ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Akşehir T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Birden Fazla Kişi Tarafından Birlikte Silahla Tehdit suçundan aranan ve hakkında 3 Yıl 2 Ay kesinleşmiş hapis cezası olan F.K. isimli şahıs 05.03.2024 tarihinde Selçuklu ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Konya E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Silahla, Birden Fazla Kişi ile Birlikte Konutta Geceleyin Yağma suçundan aranan ve hakkında 6 Yıl 3 Ay kesinleşmiş hapis cezası olan Y.K. isimli şahıs 05.03.2024 tarihinde Selçuklu ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Konya E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçundan aranan ve hakkında 3 Yıl 2 Ay kesinleşmiş hapis cezası olan İ.Ç. isimli şahıs 06.03.2024 tarihinde Selçuklu ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Konya E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Vergi Usul Kanununa Muhalefet suçundan aranan ve hakkında 6 Yıl 3 Ay kesinleşmiş hapis cezası olan M.Ç. isimli şahıs 06.03.2024 tarihinde Derbent ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Konya E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

2313 Sayılı Kanuna Aykırılık suçundan aranan ve hakkında 3 Yıl 4 Ay kesinleşmiş hapis cezası olan B.S.M. isimli şahıs 07.03.2024 tarihinde Karatay ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Konya E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

213 Sayılı Vergi Kanuna Muhalefet suçundan aranan ve hakkında 3 Yıl 1 Ay 15 Gün kesinleşmiş hapis cezası olan F.S.Y. isimli şahıs 07.03.2024 tarihinde Seydişehir ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Seydişehir T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir

Kullanımları Gereği Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık suçundan aranan ve hakkında 8 Yıl 10 Ay kesinleşmiş hapis cezası olan S.K. isimli şahıs 07.03.2024 tarihinde Meram ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Konya Açık Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama suçundan aranan ve hakkında 10 Yıl 5 Ay kesinleşmiş hapis cezası olan A.B. isimli şahıs 07.03.2024 tarihinde Selçuklu ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Konya E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Alkol veya Uyuşturucu Maddenin Etkisi Altındayken Araç Kullanma suçundan aranan ve hakkında İnfaza Yönelik Yakalanmasının bulunan (Kesinleşmemiş Ceza Kararı) Y.G. isimli şahıs 07.03.2024 tarihinde Hüyük ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılması için Beyşehir Nöbetçi Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine gözaltına alınmıştır.

Silahlı Tehdit suçundan suçundan aranan ve hakkında 1 Yıl 8 Ay kesinleşmiş hapis cezası olan A.H. isimli şahıs 08.03.2024 tarihinde Selçuklu ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Konya Açık Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Kullanmak için Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak suçundan aranan ve hakkında 1 Yıl 8 Ay kesinleşmiş hapis cezası olan V.Ö. isimli şahıs 08.03.2024 tarihinde Selçuklu ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Konya Açık Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Silahla Tehdit suçundan aranan ve hakkında 3 Yıl 10 Ay 15 Gün kesinleşmiş hapis cezası olan H.D. isimli şahıs 08.03.2024 tarihinde Selçuklu ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Konya E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Kullanmak için Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak suçundan aranan ve hakkında 3 Yıl 3 Ay 15 Gün kesinleşmiş hapis cezası olan M.A. isimli şahıs 08.03.2024 tarihinde Meram ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Konya E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.”

Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma, Mühür Bozma suçundan aranan ve hakkında 9 Ay kesinleşmiş hapis cezası olan İ.M. isimli şahıs 08.03.2024 tarihinde Meram ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Konya E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir

Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma suçundan aranan ve hakkında 4 Ay 5 Gün kesinleşmiş hapis cezası olan Ö.A. isimli şahıs 08.03.2024 tarihinde Ereğli ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Ereğli T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir

Nitelikli Cinsel Saldırı suçundan aranan ve hakkında 18 Ay 9 Ay kesinleşmiş hapis cezası olan M.G. isimli şahıs 11.03.2024 tarihinde Seydişehir ilçesinde yakalanarak adli işlemlerinin yapılmasına müteakip Seydişehir T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.