Konya'da aşı ekipleri, kış şartlarında zorlu arazileri yürüyerek aşıp vatandaşlara ulaşıyor

Sağlık çalışanları Konya'nın Orta Toros Dağları'nda bulunan Taşkent ilçesinde, buz ve karla kaplı engebeli yollarda güçlükle ilerleyerek 85 yaş ve üzerindeki vatandaşlara koronavirüs aşısı yapıyor.

Konya'da aşı ekipleri, kış şartlarında zorlu arazileri yürüyerek aşıp vatandaşlara ulaşıyor

 

Konya'ya 135 kilometre uzaklıktaki Taşkent ilçesi Orta Toros Dağları'nda Taşeli platosunda yer alıyor.

m2.jpg

Yaklaşık 6 bin nüfusa sahip olan Taşkent'te vatandaşlar tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlıyor. Yaşlı nüfusun yoğunlukta olduğu bölgede rakım yüksek olduğu için kış ayları soğuk ve karlı geçiyor. 

m3.jpg

Bölgede sağlık çalışanları Orta Torosların zorlu arazilerinde yaşayan 85 yaş üzeri vatandaşların aşılarını yapmak için tek tek evlerine ulaşıyor. Taşkent Devlet Hastanesi Aile Hekimi Mahmut Ovacık ve ekibi, bölgedeki vatandaşlara koronavirüs aşılarını yapmak için karlı yolları aşıp, engebeli mahalle aralarından yürüyerek ilerliyor. 1800 rakımlı Ilıcapınar Mahallesi’nde yalnız yaşayan Hüseyin Demir’in koronavirüs aşısını yapmak için yola çıkan ekip, eve ulaşmak için onlarca metre yokuşu tırmandı.

m4.jpg

Karların arasında eve ulaşmaya çalışan ekipler, buzlanma nedeniyle zaman zaman ayakta durmakta zorlandı.

m7.jpg

'DEVLETİMİZ VAR OLSUN'

Eşini 18 yıl önce kaybeden Hüseyin Demir, soğuk ve zor şartlarda evine ulaşıp, kendisine aşı yapan Aile Hekimi Dr. Mahmut Ovacık ve ekibine teşekkür  etti. Demir, "Devletim beni aşı yapacak, ben niye olmayacağım. Aşımı yaptılar çok memnunum Allah razı olsun. Devletimiz var olsun" dedi.

m6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.