Konya’da bereket coşkusu bugün de devam edecek

Konya Ovası, hasret kaldığı yağışlara tam anlamıyla dün kavuştu. Şehrin tamamı, kuvvetli sağanak yağışın etkisinde kaldı. Türkiye’de en çok yağış düşen il, açık ara farkla Konya oldu. Kuvvetli yağışın bugün de devam etmesi bekleniyor.

Konya’da bereket coşkusu bugün de devam edecek

Türkiye’nin tahıl ambarı Konya, özlemle beklediği yağışlara dün itibarıyla kavuştu. Meteorolojinin günlerdir uyarısını yaptığı kuvvetli sağanak yağış, akşam saatlerinde merkez de dahil olmak üzere tüm şehirde etkisini göstermeye başladı. Gök gürültülü sağanak yağış, uzun süre aralıksız devam etti.

Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Bazı vatandaşlar yağmura hazırlıksız yakalanırken, trafikte zaman zaman aksamalar yaşandı.

Alt geçitlerde oluşan su baskınına ekipler anında müdahale etti. Konya Afet Koordinasyon Merkezimize ve KOSKİ’ye gelen 184 ihbarla ilgili anında çalışma yapıldı.

Herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı yağışta ekipler, yağışın vatandaşlara etkisini en aza indirmek için yoğun çaba sarf etti.

konyada-bereket-coskusu-bugun-de-devam-edecek.jpeg

REKORU KONYA KIRDI

Peki, Konya’ya dün ne kadar yağış düştü, hangi ilçe ne kadar yağış aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri açıkladı, Türkiye rekorunu Konya’nın kırdığı görüldü.

Verilere göre; ülke genelinde en çok yağış, 60,5 kilogram ile Konya Cihanbeyli Yeniceoba’ya düştü. Karapınar ve Sarayönü ilçeleri de Türkiye sıralamasında ilk 10 arasında yer aldı.

konyada-bereket-coskusu-bugun-de-devam-edecek-001.jpg

KONYA’NIN İLÇELERİNE DÜŞEN YAĞIŞ MİKTARI İÇİN TIKLAYIN

YAĞIŞ BUGÜN DE DEVAM EDECEK

Meteorolojinin güncel tahminlerine göre yağışlar bugün de devam edecek. Öğle saatlerinde başlaması beklenen gök gürültülü sağanak yağışın gece saatlerine kadar kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor. Vatandaşlardan ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

konyada-bereket-coskusu-bugun-de-devam-edecek.jpg

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.