Konya’da bu yıl hangi camilerde hatimle teravih kılınacak?

Ramazan ayına bir haftadan az bir süre kaldı. On bir ayın sultanı Ramazan 11 Mart’ta başlayacak, 9 Nisan 2024’te sona erecek. Peki, Konya’da hangi camilerde hatimle teravih kılınacak? İşte Karatay, Selçuklu ve Meram’da hatimle teravih kılınacak camiler.

Konya’da bu yıl hangi camilerde hatimle teravih kılınacak?

Ramazan’a sayılı günler kaldı, Müslümanlar için heyecanlı bekleyiş başladı. Faziletlerle dolu olan on bir ayın sultanı Ramazan’da bu yıl yine hayır işlenecek, ihtiyaç sahiplerine yardımlar edilecek ve Allah'ın buyurduğu emir doğrultusunda Müslümanlar oruç tutacak.

PAZAR’I PAZARTESİ’YE BAĞLAYAN GECE SAHURA KALKILACAK

2024 Ramazan, 11 Mart Pazartesi günü başlıyor. Pazar’ı Pazartesi’ye bağlayan gece sahura kalkılacak, ilk oruçlar tutulacak.

Ramazan ayının mübarek bir zaman dilimi olduğunu belirten Konya İl Müftü Yardımcısı Mustafa Şimşek, Haber Dairesi’ne konuştu.

Şimşek, “Müslümanın, ruhunun derinliklerindeki Allah aşkını dışa yansıtmasına, yüreğindeki ahlaki güzellikleri yaşamına aksettirmesine vesile olan mübarek bir zaman dilimidir. Onu diğer aylara üstün kılan son Peygamber Hz. Muhammed Mustafa’ya indirilen ilahi hitap yani Kur’an-ı Kerim’dir. Ramazan ayı, Kur’an’ın nazil olmaya başladığı ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni içerisinde barındırmaktadır. Dolayısıyla ramazan, Nur Dağı’nın Hira Mağarası’nda başlayıp ayet ayet, sure sure 23 yılda tamamlanan vahyin başlangıç noktasıdır” dedi.

konyada-bu-yil-hangi-camilerde-hatimle-teravih-kilinacak.jpg

KONYA’DA HANGİ CAMİLERDE MUKABELE OKUNACAK?

Mustafa Şimşek, “Ramazan ayının Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ay olması hasebiyle mukabele geleneği bu ay içinde sürdürülecek, bütün camilerde Ramazan’ın ilk günü başlamak suretiyle mukabele okunacak” diye konuştu.

konyada-bu-yil-hangi-camilerde-hatimle-teravih-kilinacak.jpeg

2024 RAMAZAN AYI İLK TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN?

Bu yıl ilk teravih namazı 10 Mart Pazar akşamı kılınacak.

2024 RAMAZAN AYINDA KONYA’DA HANGİ CAMİLERDE HATİMLE TERAVİH KILINACAK?

Peki, Konya’da bu yıl hangi camilerde hatimle teravih namazı kılınacak? Selçuklu, Meram, Karatay ilçelerinde hatimle teravih namazı kılınacak camilerin tam listesi şöyle:

Meram Hatimle Teravih Namazı Kılınacak Camiler 2024:

Dr. Ziyabarlas Mahallesi Yeni Camii (Lokumcu Camii), Harmancık Mahallesi Selbasan Camii, Hocalar Camii, Hüseyin Günhan Camii, Kadımürsel Camii

Kapu Camii, Konevi Camii, Selver Mehmet Akif Camii, Sultan Veled Camii, Yaylapınar Yeşil Camii, Yeşilyurt Camii, Yüksek İslam Enstitüsü Camii.

konyada-bu-yil-hangi-camilerde-hatimle-teravih-kilinacak-001.jpg

Karatay Hatimle Teravih Namazı Kılınacak Camiler 2024:

Mehmet Şen Topal Hoca Camii, Piri Mehmet Paşa Camii, Ulubatlıhasan Mahallesi Firdevs Camii, Uluırmak Nuraniye Camii, Yediler Mahallesi Sancak Camii.

Selçuklu Hatimle Teravih Namazı Kılınacak Camiler 2024:

Sille Erenköy Camii, Alemdar Camii, Otogar Zeki Altındağ Camii, Kemal Onsun Camii, Mehmet Emin Bakdemir Büyükkapcı Camii, Bardakçı Camii.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.