Konya’da buruk bayram sevinci

On bir ayın sultanı Ramazan ayının sona ermesinin ardından Konya’da Müslümanlar camileri doldurdu. Binlerce vatandaş Ramazan Bayramı namazını kıldı, sonrasında da Gazzeli kardeşleri için el açıp dua etti.

Konya’da buruk bayram sevinci

On bir ayın sultanı Ramazan ayının sona erdi, yurdun dört bir yanında yaşayan vatandaşlar camilerde bir araya gelerek bayram namazını kıldı.

Konya’da Ramazan Bayramı namazı kılmak isteyen vatandaşlar, şehir genelindeki camilerin yanısıra Mevlana Meydanını doldurdu.

Vatandaşlar verilen vaazı dinledikten sonra saf tutarak bayram namazını kıldı.

Namazın ardından hep birlikte özellikle Gazze’deki Müslüman kardeşleri için dua eden vatandaşlar daha sonra mezarlık ziyaretinde bulundu.

Bir yandan Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını diğer yandan Gazze'nin hüznünü yaşadıklarını belirten vatandaşlar, "Gazze’de masum insanları, bebekleri, çocukları katleden hainleri Allah'a havale ediyoruz. Rabbimiz onları Kahhar isminin tecellisiyle kahru perişan eylesin. Hastanelere ve camilere sığınmış kimsesizlerin üzerine bombalar yağdıran, kutsal nedir bilmeyen, merhametten ve insanlıktan nasibini almamış vicdansız hainlere, zalimlere Allah fırsat vermesin." dedi.

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.