Konya’da geçen ayın yağış şampiyonu ilçe belli oldu

Konya, kış aylarında hasret kaldığı yağışlara bahar aylarında kavuştu. Şubat, Mart ve Nisan’da düşen yağışlar ovanın yüzünü güldürdü. Konya’da son 4 ay ve Nisan ayının yağış şampiyonu ilçeler belli oldu. İşte, son yağışlar sonrası derlenen o veriler.

Konya’da geçen ayın yağış şampiyonu ilçe belli oldu

Türkiye’nin tahıl ambarı Konya Ovası için kırmızı alarm, Ocak ayı başında verildi. Meteorolojinin Kuraklık Risk Haritasında, bölge olağanüstü kurak iller arasında yer aldı.

ŞUBAT SONUNDA YÜZLER GÜLMEYE BAŞLADI

Şubat ayı itibarıyla beklenen kar ve yağmur yağışının düşmeye başladığı Konya ve ilçelerinde, yüzler yeniden güldü. Son 3 ayı bereketli geçiren bölgede hem sağanak yağmur hem de kar yağışı görüldü.

Yağışlar tarladaki ürünlere can suyu oldu. Öyle ki ovada hububatta rekoltede geçen yılın rakamlarının yakalanması, yağışların Mayıs ayında da devam etmesi durumunda rekor kırılması bekleniyor.

KONYA’YA NE KADAR YAĞIŞ DÜŞTÜ?

Konya’ya dair tahminleriyle dikkat çeken Hava tahmincisi Kuttusi Demir, ilçe ilçe 4 aylık ve Nisan ayına ilişkin yağış rakamlarını derledi. Buna göre; Konya’da Nisan ayında en çok yağış alan ilçe Seydişehir oldu. Beyşehir ikinci, Derebucak ise üçüncü sırada yer aldı.

konyada-gecen-ayin-yagis-sampiyonu-ilce-belli-oldu-001.jpeg

1 Ocak – 30 Nisan 2023 tarihleri arasında en çok yağış alan 3 ilçe ise; Derebucak, Beyşehir ve Derbent oldu.

konyada-gecen-ayin-yagis-sampiyonu-ilce-belli-oldu.jpeg

KONYA’DA YAĞIŞLAR MAYIS’TA DA SÜRÜYOR

Meteorolojinin son tahminlerine göre; Konya ve bölgesinde yağışlar Mayıs ayında da devam edecek.

4 Mayıs Perşembe günü itibarıyla tüm şehirde etkili olmaya başlayacak Oraj yağışlarının, 4 gün süreyle devam edeceği tahmin ediliyor.

İşte Konya ve ilçelerinin 5 günlük hava durumu tahmin raporu:

konyada-gecen-ayin-yagis-sampiyonu-ilce-belli-oldu-002.jpegkonyada-gecen-ayin-yagis-sampiyonu-ilce-belli-oldu-003.jpegkonyada-gecen-ayin-yagis-sampiyonu-ilce-belli-oldu-004.jpegkonyada-gecen-ayin-yagis-sampiyonu-ilce-belli-oldu-005.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.