Konya’da gönüllüler, arama-kurtarma eğitimi alıyor

İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği tarafından kurulan "Konya Arama ve Kurtarma Birimi" teorik ve pratik olarak aldıkları eğitimlerle beceri kazanmaya devam ediyor.

İMH Konya Arama ve Kurtarma Birimi’nin deprem ve afet durumlarına hazırlık eğitimlerine katılan birçok meslekten gönüllüler, dağ aramada kullanılan malzemeler, ip bağlama, halatla inme, havai hatla yaralı tahliyesi gibi konularda uygulamalı dersler alıyor.

TAMAMEN GÖNÜLLÜLERDEN OLUŞUYOR

Konya İMH Arama Kurtarma Birimi Başkanı Ekrem Eraslan, olası afet ve acil durumlar için gönüllülerden oluşan hazır ekipler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Böyle bir arama kurtarma birimi kurmak hep gündemimizdeydi ama büyük 6 Şubat depremiyle birlikte daha ön plana çıkmış oldu. Kurulan İMH Arama ve Kurtarma Birimi tamamen gönüllülerden oluşuyor. Eğitimlerimiz 6 aylık bir süreci kapsıyor. Bu sürenin sonunda eğitimlerimizi tamamlayıp AFAD'tan akredite belgesi almayı hedefliyoruz."

konyada-gonulluler-arama-kurtarma-egitimi-aliyor-001.jpeg

EĞİTİMLER GÖNÜLLÜ VATANDAŞLARA AÇIK

Arama ve kurtarma eğitmeni Gökhan Oğuztürk de teorik ve pratik sürekli eğitimler yaparak kendilerini geliştirmeye çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

"Doğada, kentsel arama kurtarma, sualtı gibi branşlarda eğitimler veriyoruz. Eğitimlerimizi haftalık iki teorik olarak, ayda bir defa da alanda pratik olarak uyguluyoruz. Bugünkü eğitimimizde uygulamalı olarak ipte yükselme, iniş eğitimi verdik. Aynı zamanda kullanılan ekip ve malzemelerin tanıtımını yaptık."

konyada-gonulluler-arama-kurtarma-egitimi-aliyor-002.jpeg

Gönüllü vatandaşlara açık olan İMH Arama ve Kurtarma Birimi Eğitimleri, her hafta pazartesi günü saat 20.03'te dernek binasında devam edecek.

konyada-gonulluler-arama-kurtarma-egitimi-aliyor-003.jpeg

konyada-gonulluler-arama-kurtarma-egitimi-aliyor.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.