Konya’da hava ısınıyor! Yeni yağışın geleceği tarih de açıklandı

Konya’da etkili olan yağış ve dondurucu soğuk, yerini bahar havasına bırakıyor. Meteoroloji, Nisan ayının bahar sıcaklığıyla geleceğini duyurdu. Bölgenin yeni yağışlı havanın etkisine gireceği tarih de açıklandı.

Konya’da hava ısınıyor! Yeni yağışın geleceği tarih de açıklandı

Kuraklık tehlikesi altındaki Türkiye’nin tahıl ambarı Konya, geride bıraktığımız haftayı; sağanak yağmur, fırtına, kar ve dondurucu soğuk altında geçirdi.

Bazı ilçelerde kar kalınlığı 20 santimetreye kadar çıktı, bu kış yağışa hasret kalan şehirde bereket sevinci yaşandı. Özellikle üreticiler, düşen yağışın mutluluğunu yaşadı.

KONYA’YA BAHAR GELİYOR

Konya’da yağışlar ve soğuk hava devam edecek mi? Meteoroloji, merakla beklenen cevabı, güncellenen tahminlerinde verdi.

Buna göre; Konya’da yarından itibaren hava sıcaklığında artış bekleniyor. 4 gün boyunca birkaç ilçedeki yerel yağışlar dışında yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığı bu süre içinde 21 dereceye kadar çıkacak.

YENİ YAĞIŞLI PERİYOD GELİYOR

Konya’nın yeni yağışlı periyoda gireceği tarih de belli oldu. Buna göre; 5 Nisan Çarşamba gününden itibaren Konya ve ilçelerinin tamamında sağanak yağış görülecek.

İşte 5 günlük Konya hava durumu tahmini:

konyada-hava-isiniyor-yeni-yagisin-gelecegi-tarih-de-aciklandi.jpegkonyada-hava-isiniyor-yeni-yagisin-gelecegi-tarih-de-aciklandi-001.jpegkonyada-hava-isiniyor-yeni-yagisin-gelecegi-tarih-de-aciklandi-002.jpegkonyada-hava-isiniyor-yeni-yagisin-gelecegi-tarih-de-aciklandi-003.jpeg

konyada-hava-isiniyor-yeni-yagisin-gelecegi-tarih-de-aciklandi-004.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum