Konya’da yağmur yağışı sürecek mi? Çifte uyarı geldi

Konya ve bölgesinde etkili olan, sel ve su baskınlarına yol açan yağmur yağışının devam edip etmeyeceği merak ediliyordu. Meteoroloji, akşam saatlerinde yeni bir uyarı yayınladı, “Konya dahil bir çok ilde Çarşamba da kuvvetli yağacak.” dedi.

Konya’da yağmur yağışı sürecek mi? Çifte uyarı geldi

Yaza hasret kalan Konya’da, bahar aylarında olduğu gibi Haziran’da da kuvvetli yağmur yağışı etkisini sürdürüyor.

Özellikle son 4 gündür şehrin üzerini kaplayan kara bulutlar sağanak yağışa neden oluyor.

Bir çok ilçede sel ve su baskınlarına yol açan yağışlar, ev ve iş yerlerinin yanı sıra tarım arazilere de zarar veriyor, ulaşımda aksamalara yol açıyor.

KONYA’DA YAĞIŞ SÜRECEK Mİ?

Konya’da yağışların devam edip etmeyeceği merak ediliyordu. Meteoroloji akşam saatlerinde yeni bir uyarı daha yayınladı.

Konya dahil bir çok ilimizin adı geçen uyarıda şu ifadeler yer aldı:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; 14 Haziran 2023 Perşembe günü İç Anadolu’nun güney ve doğusu (Sivas, Kırıkkale, Kırşehir, Kayseri, Konya, Karaman, Aksaray, Çankırı, Yozgat, Nevşehir, Niğde ile Ankara’nın güney ve doğusu), Orta Karadeniz (Tokat, Amasya, Çorum ve Ordu çevreleri ile Samsun’un doğusu), Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak çevreleri ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Sabah saatlerinde başlayacak yağışların, saat 21.00'e kadar süreceği tahmin ediliyor.

konyada-yagmur-yagisi-surecek-mi-cifte-uyari-geldi.jpg

Benzer bir uyarı da AFAD Başkanlığı tarafından sosyal medya hesabından yapıldı.

"ŞEHİR MERKEZİNDE DOLU VE YILDIRIM RİSKİ DE VAR"

Son dönemdeki Konya tahminleri büyük ölçüde tutan Kuttusi Demir, şehir merkezi için özellikle uyarıda bulundu. Demir, "Yarın (14 Haziran Çarşamba) yine Konvektif yağış günü. Şehir merkezi için beklentinin en çok olduğu gün diyebilirim. Değerler çok iyi seviyede. Hava ısınması da çok olursa yarına il geneli kuvvetli yağış var. Dolu ve yıldırım riski de mevcut. İnşallah olumsuz haberler gelmez ama gelme ihtimali çok yüksek. Perşembe'den itibaren 2-3 gün yağışlara mola." dedi.

konyada-yagmur-yagisi-surecek-mi-cifte-uyari-geldi.png

KONYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 5 günlük hava tahmin raporuna göre ise Perşembe günü ara verecek olan yağmur, Cuma günü yeniden başlayacak. Hafta sonu ise sadece Cumartesi yağışsız geçecek.

İşte ilçe ilçe Konya’nın 5 günlük hava durumu tahmini:

konyada-yagmur-yagisi-surecek-mi-cifte-uyari-geldi.jpegkonyada-yagmur-yagisi-surecek-mi-cifte-uyari-geldi-001.jpegkonyada-yagmur-yagisi-surecek-mi-cifte-uyari-geldi-002.jpegkonyada-yagmur-yagisi-surecek-mi-cifte-uyari-geldi-003.jpegkonyada-yagmur-yagisi-surecek-mi-cifte-uyari-geldi-004.jpeg

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.