Konya’da yeni getirilen koronavirüs yasaklarının ayrıntıları (65 yaş üstü toplu ulaşım yasak)

Hızla artan vaka sayısıyla yurt genelinde ilk 5 içinde yer alan Konya’da, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanların yanı sırada düğün hazırlığı yapanlarla ilgili bazı yeni kısıtlamalar getirdi. (Konya’da düğünler yasak mı?)

Konya’da yeni getirilen koronavirüs yasaklarının ayrıntıları (65 yaş üstü toplu ulaşım yasak)

Dün Konya Valisi Vahdettin Özkan başkanlığında yapılan İl Pandemi Kurulu toplantısı sonrası İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanlar ile düğünlere ilişkin bazı kısıtlamalar getirildi.

Kararın yayınlanması sonrası “Konya’da düğünler yasak mı?”, “Konya’da 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması var mı?” , “Konya’da 65 yaş üstüne toplu ulaşım yasak mı?” ,  “Konya’da düğünlere kaç kişi katılabilir?” soruları en çok cevabı aranan sorular oldu.

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan ve Konya kent merkezinin yanı sıra ilçeler için de geçerli olan son kararlara göre;

  • 65 yaş üstü ve ile kronik rahatsızlığı olanlar her gün saat 10.00’dan önce 20.00’den sonra sokağa çıkamayacak.
  • 65 yaş üstü ve ile kronik rahatsızlığı olanlar, pazar yeri, alışveriş merkezi ve piknik alanlarında bulunamayacak, ayrıca toplu taşıma araçlarını da kullanamayacaklar.
  • 21 Ağustos 2020 tarihinden itibaren salon, sokak, köy ve kır düğünü gibi organizasyonları en fazla 50 kişilik ve nikah merasimi şeklinde düzenlenebilecek. Bu etkinliklerde mutlaka maske-mesafe-hijyen kurallarına uyum sağlanacak. 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan ile 16 yaş altı çocuklar (1. derece yakını olanlar hariç) bu merasimlere katılamayacak. Bu merasimler, aynı gün içerisinde olacak şekilde saat 22:00’ye kadar sonlanacak ve en fazla 2 (iki) saat sürecek.
  • Konya’da faaliyet gösteren kamu/özel tüm kurum ve kuruluşlarda öğünler haricinde çay-kahve-kahvaltı vb. organizasyonlar yasaklandı. Fazla personel çalışan yerlerde imkan ölçüsünde öğle yemeklerinin birden fazla mekanda yenilmesini sağlanacak.
  • Taziye evlerinde, evlerde, açık alanlarda vb. yerlerde yüz yüze taziye yapılmaması yasaklandı.

YASAKLARI İHLAL EDENLERİ AĞIR CEZALAR BEKLİYOR

Kurul, konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasını, tedbirlere uymayanlara idari para cezası verilmesini, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasını, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasını da kararlaştırdı.

 

Haber Dairesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum